Fanatiek HHC Hardenberg niet langer bij onderste twee

Fanatiek HHC Hardenberg wint terecht van AFC en klimt omhoog  van twee vaste degradatieplaatsen. Belangrijke punten voor HHC Hardenberg, dat zaterdagmiddag terecht won van AFC. Iedere week is voor de ploeg een finale en met die instelling pakte het team van Gert Jan Karsten de benodigde drie punten.Vooraf besloot de trainer om Rob van der Leij plaats te laten nemen op de bank. In plaats van hem kon Dérian Reinders rekenen op een basisplaats. Vorige week maakte de jonge aanvaller – die deze week een contract tekende voor volgend seizoen – een doelpunt. Karsten hoopte vandaag dat hij met snelheid het verschil kon maken en onder andere Reinders moest daarvoor zorgen.

Met Sargon Gouriye in de spits begon HHC Hardenberg aan de wedstrijd. Aan de eerste helft was af te zien dat het om een wedstrijd in de onderste regionen van de competitie ging. In de vijftiende minuut werd wel duidelijk dat de keuze van Karsten voor Reinders een terechte was. De aanvaller, die sinds de winterstop bij HHC voetbalt, kwam door een goede pass van Kobussen één op één met de keeper. En, hij bleek de snelste. Reinders omspeelde de keeper en maakte de 0-1.

In de 31ste minuut trok AFC de score gelijk. Een overtreding van Mark Veldmate, die volgens Leo Driessen en menig HHC-toeschouwer wel meeviel, werd bestraft met een penalty. Daan Sutorius verzilverde de mogelijkheid en tekende daarmee voor de 1-1. Drie minuten later creëerde hij opnieuw een grote kans, maar Danes kon redden. Toch zat het even tegen voor HHC, toen AFC op voorsprong kwam vijf minuten voor rust. Matthijs Jesse bespeelde de keeper en schoot de 2-1 binnen.

Bij aanvang van de tweede helft stonden nog steeds dezelfde spelers op het veld, maar werd het spel wat attractiever. AFC was gevaarlijk, Koen Bosma kopte op Danes, die opnieuw attent was. Ook HHC Hardenberg was gevaarlijk. Danny Bouws schoot de bal links in de hoek, waar Patrick Zonneveld prima redde. En ook Tiemen van Hezel was gevaarlijk, maar zijn inzet werd niet beloond.

Ruim een kwartier na rust bracht Karsten twee frisse spelers in. Van Hezel en Bouws werden vervangen voor Rob van der Leij en Junior Albertus. Laatstgenoemde kreeg direct een grote kans. Zijn kopbal ging naast. Aan HHC Hardenberg was tijdens het duel te zien dat de spelers streden voor drie punten, die ze ook verdienden.

HHC bleef met kansen komen. Mark Veldmate schoot hard op de keeper en Glenn Kobussen nam goed de corner en Werkman schampte de bal met zijn hoofd. Uiteindelijk viel een kwartier voor rust de verwachte gelijkmaker. Glenn Kobussen maakte de 2-2 op aangeven van Junior Albertus. Een fantastische combinatie tussen de aanvoerder en de invaller. 

Tien minuten later was het wéér raak. Opnieuw was het Kobussen die scoorde. Hij liep op het juiste moment tussen alle spelers door en ramde de bal hard in het doel. En toen was het pompen of verzuipen voor HHC Hardenberg. En de stuiver viel de kant van HHC Hardenberg op. Vanuit een aanval van AFC, die goed werd uitverdedigd door Werkman, brak Reinders uit. Hij stormde op het doel van de Amsterdammers af, waar inmiddels geen keeper meer was, en maakte de 2-4. En zo kon HHC zijn geluk niet op. De drie benodigde punten zijn binnen. Nog twee finales te gaan! Klik hier voor meer info.  

Hieronder nog spelmomenten uit de vorige wedstrijd thuis tegen Koninklijke HFC. Die thuiswedstrijd die zo teleurstellend eindigdein een 1-1, nadat HHC zo lang uitzicht had op 3 wedstrijdpunten. De deceptie was toen groot, des te groter was de vreugde na de winst op AFC.