Fair Fashion Event in De Koppel

14 oktober 2015 Evenementen

De

Het Fair Fashion Event in natuuractiviteitencentrum De Koppel startte met een presentatie van ecodesigner Linda Dijkstra. Zij is de initiator en ontwerpster van het eigenzinnige kledinglabel Bee-Dressed. Eerlijke kleding begint bij schone grondstoffen. Zo zijn de door Bee-Dressed speciaal geselecteerde jerseystoffen van biologisch geteeld katoen. Door een fairtrade label krijgen ook de katoenboeren garantie voor eerlijke prijzen en goede werkomstandigheden.

Katoen is de meest gebruikte grondstof voor de getoonde kleding. Maar de klassieke katoenindustrie heeft veel impact op milieu en mens. Bee-Dressed staat daarom voor goede kleding, gemaakt op een eerlijke manier en van organische grondstoffen. Als ecodesigner denkt Linda niet alleen na over de ultieme pasvorm, maar ook over een verantwoorde manier van produceren met betrekking tot mens en milieu. Een kledingstuk gaat pas in productie, nadat persoonlijk keuzes zijn gemaakt. Zodoende ontstaat een gewenst en goed kledingstuk. Passend in de eerlijke kledingkast.

6 Lokale modellen lieten tijdens de presentatie zien wat er allemaal met de kleding mogelijk is. En er was nog meer: HTR glasaccessoires was aanwezig met handgemaakte, glazen sieraden en nagelstyliste Jane Wyatt toonde wat er allemaal mogelijk is om van je nagels een feestje te maken. Anne van den Hoek verzorgde heerlijke zoetigheden bij de koffie en hapjes na afloop.

Koppel mode 9 Koppel mode 8 Koppel mode 7 Koppel mode 6 Koppel mode 5 Koppel mode 4 Koppel mode 3 Koppel mode 2 Koppel mode 1