Erik van den Doel winnaar Qonnected schaaktoernooi

21 februari 2016 Evenementen

Zaterdag 20 februari vond in Hardenberg het 43e internationaal Qonnected schaaktoernooi plaatst. Erik van den Doel, Nederlands kampioen in 2001, maakte zijn favorietenrol meer dan waar door al zijn zeven wedstrijden winnend af te sluiten. De grootmeester kreeg concurrentie uit onverwachte hoek. Fide meester Ivo Maris bezette de tweede plek, terwijl voormalig Hardenberger Arnold Frijling verrassend de derde plek voor zich opeiste.Joan Reinders, voorzitter van schaakvereniging Hardenberg, sprak zijn voldoening uit over het deelnemersveld; meer dan tachtig schakers wisten de weg naar Zalencentrum Mulder te vinden. Een speciaal welkomstwoord ging uit naar de goed vertegenwoordigde oosterburen. Wethouder Janssen bracht met zijn symbolische openingszet de tegenstander niet in verwarring.

Het internationaal gemêleerde gezelschap werd in tien groepen op speelsterkte ingedeeld. Belangrijke aan Hardenberg gerelateerde prestaties waren: Peter Mijnheer 2de in groep 2, Gerrit-Jan te Bokkel 1e in groep 3, Yannic Husers 1e in groep 5, Bernard van Lenthe / Arie Spuij gedeeld 2de in groep 6, Marc Makkinje 2de in groep 9, Bart Veurink 3de in groep 10.

In dit succesvol verlopen toernooi is eens te meer gebleken dat de schaaksport een verbindende factor kan zijn. Voor zowel jong als oud, en ongeacht het niveau, bleek het strategische spel over de 64 zwart-witte velden garant te staan voor een unieke belevenis. Aan het eind was er onder andere dankzegging aan de sponsors van dit toernooi, met name hoofdbegunstiger Qonnected, die ook bij de volgende editie  in 2017 weer als hoofdsponsor zal optreden. Daarna werden de prijzen uitgereikt aan de eerste drie van alle groepen en werd Erik van den Doel als toernooiwinnaar geflankeerd door voorzitter Reinders en de hoofdsponsor.

Qonnectedschaak 16

Qonnectedschaak 2

Qonnectedschaak 3

Qonnectedschaak 4

Qonnectedschaak 5

Qonnectedschaak 6

Qonnectedschaak 7

Qonnectedschaak 8

Qonnectedschaak 9

Qonnectedschaak 10

Qonnectedschaak 11

Qonnectedschaak 12

Qonnectedschaak 18

Qonnectedschaak 17

Qonnectedschaak 13

Qonnectedschaak 14