Erepenning voor Klaas Oldenkamp

21 januari 2016 Korte berichten

Erepenning voor Klaas Oldenkamp. Op 21 januari ontving Klaas Oldenkamp uit handen van burgemeester Mark Boumans de erepenning van de stad Ommen. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis in Ommen.
Klaas Oldenkamp kreeg de erepenning voor zijn buitengewone inspanningen als vrijwilliger voor mensen met een beperking. Klaas Oldenkamp strijdt al jarenlang voor de rechten van gehandicapten en heeft, mede vanuit zijn eigen situatie, veel gedaan om hen bij de samenleving te betrekken. Oldenkamp was van 1998 tot 2010 lid van de gemeenteraad voor de PvdA. Gedurende deze periode was hij adviseur van het OOG (Ommer Overlegorgaan Gehandicaptenbeleid). Na het beëindigen van het lidmaatschap van de gemeenteraad was hij tot eind 2015 voorzitter van het OOG en lid van de Wmo-raad vanuit het OOG.
Burgemeester Mark Boumans: “Klaas is door een ongeluk gehandicapt en zit hierdoor al jarenlang gekluisterd aan zijn rolstoel. Zijn gezondheid wordt minder, maar ondanks dat is hij altijd bezig met thema’s op lange termijn. Hij is er altijd eerst voor de ander en dan pas voor zichzelf, dat maakt hem erg waardevol. Klaas is daarnaast bijzonder scherp, maar weet hierin altijd de maat te houden. Hij doet zijn werk met een twinkeling in de ogen, is rechtstreeks en open en ook vaak enorm humoristisch. Daarom gun ik hem de erepenning van harte.”

klaaserepenning 1

klaaserepenning 2

klaaserepenning 3

klaaserepenning 4

klaaserepenning 5

klaaserepenning 6