Eerste ‘Bouw je eigen buurt’ avond in Hardenberg

22 juni 2017 Nieuws

Eerste ‘Bouw je eigen buurt’ avond in Hardenberg. Ane, Kloosterhaar en Dedemsvaart volgen.

De gemeente Hardenberg komt vanaf half juni ook naar inwoners toe, vertelt Peter Snijders. “Vanaf 21 juni zijn we vier weken lang iedere woensdag in een kern. We gaan naar Kloosterhaar, Dedemsvaart, Ane en Hardenberg. Tijdens die avonden gaan we met elkaar schetsen aan de ideale buurt voor 2030. Als alles mogelijk is en er geen belemmeringen zijn, wat zou je dan graag willen? Hoe ga je in 2030 om met de mensen om je heen? Wat doe je in je vrije tijd? Welke voorzieningen wil je dichtbij huis? Daarover willen we in gesprek. We willen ook weten wat inwoners absoluut niet belangrijk vinden. En natuurlijk zijn alle ideeën welkom!”

Hulp van de inwoners, is belangrijk, vindt de gemeente. Zij kennen de gemeente als geen ander. Zij weten wat er speelt in hun eigen buurt of dorp. Alleen als we weten wat inwoners écht belangrijk vinden voor de eigen straat, kern of wijk, kunnen we samen de goede dingen doen. Om er achter te komen wat inwoners belangrijk vinden, vraagt de gemeente Hardenberg zoveel mogelijk inwoners om hun ideale buurt te bouwen. Peter Snijders licht toe: “We hebben de website www.bouwjeigenbuurt.nl ontwikkeld. Daar kun je snel en gemakkelijk online aan je buurt bouwen op een digitale bouwtekening. Dat kost maar een paar minuten. Natuurlijk kun je de bouwtekening ook delen op facebook”.

De gemeente Hardenberg komt vanaf half juni ook naar inwoners toe, vier weken lang iedere woensdag in een kern. Naar Kloosterhaar, Dedemsvaart, Ane en Hardenberg.  Volgens Peter Snijders wil de gemeente echt samen met inwoners optrekken. “Daarom vragen we inwoners nu om hun droom voor 2030 te delen. Vervolgens kijken we samen wat er met alle informatie gaat gebeuren. Mogelijk kunnen we al snel met wensen en ideeën aan de slag”.

Gisteravond was de eerste avond in het gemeentehuisin Hardenberg. De aftrap werd gegeven door wethouder Douwe Prinsse. Woensdag 28 juni in zalencentrum De Anerhof aan de Marsweg 6, Ane is de tweede. Daarna volgen op woensdag 5 juli in dorpshuis ’t Haarschut, Dorpsstraat 17, Kloosterhaar en op woensdag 12 juli in De Baron, Julianastraat 54, Dedemsvaart andere drie Bouw je eigen buurt bijeenkomsten. Aanvangstijd telkens om 19.30 uur. Inwoners zijn van harte welkom om tijdens één van deze avonden samen met anderen te bouwen aan hun eigen buurt. Aanmelden voor één van de bijeenkomsten kan via www.bouwjeeigenbuurt.nl of door te bellen met 14 0523. Maar inwoners die mee willen bouwen, kunnen ook zonder aanmelding binnenlopen.