Een avond met Maarten van Rossem

30 oktober 2015 Evenementen

Schrijvers langs de Reest, samenwerking tussen Stichting Vrienden van de Reestkerk, Bibliotheek, Gashouder, Baron en Multimedia The Read Shop Express, organiseerden  op  30 oktober een avond met Maarten van Rossem. Het was de tweede schrijversavond die dit collectief organiseerde: vorig jaar was de start met de lezing van Geert Mak in de Baron in Dedemsvaart.  Nu was de sfeervolle, mooi verbouwde, goed bezette Reestkerk in Oud Avereest de locatie om een schrijver te verwelkomen.

Maarten van Rossem is niet alleen Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige, hij is ook een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Regelmatig is Maarten van Rossem te zien in programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Ook is hij vast en enig jurylid van de NCRV-quiz De Slimste Mens.  Samen met zus Sis en broer Vincent was hij dit jaar te zien in de 12-delige tvserie “Hier zijn de Van Rossems”, waarbij ze iedere aflevering een plaats in Nederland of directe omgeving verkenden. Dit ging vaak gepaard met hilarisch commentaar, vooral  op elkaar.

In 1996 werd hij bijzonder hoogleraar moderne geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Ook heeft hij een eigen “glossy”, het tijdschrift Maarten! Op droogkomische wijze levert Maarten overal commentaar op.  In de Reestkerk maakte hij  er een onderhoudende avond van en wist hij de lachers regelmatig op zijn hand te krijgen.

mvrossum 4 mvrossum 3 mvrossum 2 mvrossum 1