Driepunter voor HHC Hardenberg! De 1-0! Maar ook andere activiteiten!

11 maart 2017 Nieuws
Driepunter voor HHC Hardenberg! De 1-0! En met het voute feest in de kantine na afloop.
En in de businessclub OCH de introductie van  Stendert de Vries, de nieuwe adviseur voor Ondernemershuis Vechtdal en met Maurits von Martels op verkiezingstournee.
Maar eerst de bal die rolde.
HHC boekt verdiende overwinning op vv Katwijk: 2-1 en heeft er dus drie punten aan overgehouden. Op het eigen sportpark was er bij vlagen goed veldspel te zien, maar de thuisploeg verzuimde de score hoger te laten uitvallen.

Beide ploegen begonnen aanvallend aan de wedstrijd en het spel ging op en neer. HHC Hardenberg kwam scherp uit de startblokken en de eerste mogelijkheid was voor Hamid Zarbaf. Zijn harde afstandsschot werd ternauwernood door doelman Mark de Vries gepareerd. Diezelfde De Vries keerde even later op keurige wijze een kopbal van Rob van der Leij. De kansen stapelden zich op, maar opnieuw had Van der Leij het vizier niet op scherp staan. Hij kwam een op een met doelman De Vries, maar zag zijn inzet over het doel van Katwijk gaan.

Halverwege de eerste helft lieten de bezoekers voor het eerst van zich spreken. Donny van Ooijen kwam er goed langs over de linkerflank, maar zijn inzet werd door doelman Sander Danes onschadelijk gemaakt. Robbert Susan was niet veel later gevaarlijk uit een standaard situatie. Zijn vrije trap vloog rakelings langs de kruising.

HHC Hardenberg zette vlak voor rust nog een keer aan en dat leidde tot de openingstreffer van Glenn Kobussen. Hij kreeg, na een schot uit de draai van Van der Leij, de bal voor zijn voeten en schoot keihard in het dak van het doel de verdiende openingstreffer binnen. Werkman was voor rust nog dichtbij een tweede treffer, maar zijn kopbal ging over.

De ploeg van Gert-Jan Karsten kwam de tweede helft met veel vechtlust uit de kleedkamer en kreeg een goede mogelijkheid via Tiemen van Hezel. Hij werd de diepte ingestuurd door Kevin Görtz, maar doelman De Vries kon de bal keren. De oranjehemden bleven de bovenliggende partij en de ingevallen Derian Reinders zorgde voor meer dreiging.

Geklungel in de defensie van Katwijk leidde de tweede treffer voor de Hardenbergers in. Rob van der Leij kreeg de bal, ietwat gelukkig, in de voeten gespeeld en schoot de bal laag in de hoek en liet De Vries dit keer kansloos. Na een uur spelen liet HHC Hardenberg opnieuw een grote kans liggen om de wedstrijd in het slot te gooien. Van der Leij omspeelde keeper De Vries, maar schoot de bal op de paal. De hoop van de bezoekers op een punt bleef daardoor levend.

Vijf minuten voor het einde kwam de spanning in het duel volledig terug. Katwijk kreeg, weliswaar gemakkelijk, een strafschop van scheidsrechter Gert Keijl. Robbert Susan benutte het buitenkansje en Katwijk ging opzoek naar de gelijkmaker. Derian Reinders was nog dichtbij een derde Hardenbergse treffer, maar de uitstekend keepende Mark de Vries redde opnieuw. Katwijk probeerde via de lange bal nog gevaar te stichtten maar HHC Hardenberg kwam niet meer in de problemen en hield de punten in Hardenberg.

Glenn Kobussen scoort! 1-0.

De 2-1 voor Katwijk uit een penalty.