Driedaagse Ter Steege Ballonfestival geplaagd door minder ideaal weer

Driedaagse Ter Steege Ballonfestival geplaagd door minder ideaal weer.

Het bestuur van het ballonfestival vroeg er begrip voor. Dat bleek zaterdagavond, toen er uiteindelijk toch nog een aantal ballonnen het luchtruim konden kiezen, en festival speaker Jan Odink met de Matroesjka ballon boven zijn hoofd stichtingvoorzitter Henk Brink interviewde. Hij zei onder andere dat het vooral ook voor de mensen van de organisatie zelf zo zuur is dat na zoveel gedreven voorwerk (dat begint jaarlijks al weer al in januari) een eerste donderdagavond door te windvlagerig weer afgelast moest worden. Tijdens de vrijdagavond kon -enigszins later- in nauw overleg met de launchmasters en de piloten besloten worden dat 32 van de 34 gecontracteerde ballonnen konden opstijgen. Op zaterdagavond leek de weersomstandigheid (het werd steeds later) uiteindelijk eerst ook nog roet in het eten te gooien. Uiteindelijk was het toch nog, zij het van een gering aantal ballonnen, dat het aanwezige publiek nog even kon genieten van een avondje ballonfestijn. Voor de Night Glow was het echter te laat geworden.

Voor de mensen die zich toch teleurgesteld voelen en de passagiers die nu nog niet mee konden, hierna nog een beeldimpressie van de vrijdag en zaterdag. Vooral gezien vanaf de grond van de zich gereed makende ballonnen, van meehelpende en wachtende passagiers om de lucht in te kunnen gaan en de launchmaster die alles overziet. Maar ook van een stukje veiligheid als bij een van de ballonnen een klein gaatje last minute gerepareerd gaat worden.

En van de zaterdagavond steeg als laatste de smurfballon op, waar men dan maar bij moet denken: goodbye en tot een beter volgend jaar met mooie zomerse avonden, met een mooie zonsondergang, genieten van een serene stilte daarboven en van een schitterend uitzicht? Want dat maakt men natuurlijk alleen vanuit een heteluchtballon mee!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone