Dirty Monkey Run: Hoezo nog niet te laat voor inschrijving?

27 juni 2017 Evenementen

Dirty Monkey Run: Hoezo nog niet te laat voor inschrijving?

Dat klopt, het is nog niet te laat voor dat prachtige nieuwe evement op 24 september in Gramsbergen waar iedereen bij wil zijn.  Het kan immers tot 8 september, maar als je het uiterlijk op 30 juni (dan heb je nog zo’n 3-4 dagen de tijd) al doet, scheelt dat behoorlijk in de inschrijfkosten. Vooral ook belangrijk als je in teamverband mee gaat doen. 

Want het is inderdaad een prachtig nieuw event van de Combibaan in Gramsbergen: de Dirty Monkey Run, die DMR! Op 24 September a.s. dus! Met een fraaie affiche.

Wat die Dirty Monkey Run inhoudt? 

  • Dirty. Die naam staat voor smerig en dan denk je direct ook aan mudruns, die je vaker ziet. Dat populaire element zal zeker ook in de DMR voorkomen. Maar die allereerste DMR run bestaat uit véél meer onderdelen. Want waarom geen unieke combinatie maken, een mix van populaire onderdelen als mudrun, obstaclerun, bootcamp, funloop ect.? Allemaal onderdelen die momenteel een hype zijn? En dat allemaal te doen op je eigen niveau, in je eigen af te leggen tijd. Diehards kunnen zich er mee voorbereiden op het grote werk als triathlon bijvoorbeeld. Maar de ‘amateurs’ kunnen voor de lol aan de DMR deelnemen, want het wordt vooral ook een funspektakel. Want er zal het nodige op de lachspieren gewerkt worden. Dat geldt vooral ook voor de obstakels. Er zullen heel unieke exemplaren bij zijn. Onverwachte karaktervolle elementen die je nergens anders ziet en moet gaan bedwingen. 
  • Parcours. Dan komen we uit bij het parcours. Ook dat is uniek. Voor de kleineren kan dat 2 km zijn, voor alle anderen is dat 6 km en dat kan bijvoorbeeld voor die diehards maximaal 3 keer afgelegd worden. De hele dag door kan er in verschillende klasses gestart worden. Publiek, fans, supporters kunnen rond het hele afwisselende parcours lopen. Om aan te moedigen. En dat vanaf de start op de Combibaan, door het Gramsberger Bosje, langs vakantiepark ’t Hooge Holt, rond een weiland en langs sportvelden en over een industrieterrein terug naar de finish op diezelfde Combibaan. Een tipje van de sluier? Je bent uiteraard nat geworden. Later  kun je onderweg al weer een beetje drogen,  op het parcours loopt immers ook door een droogtunel.

 

  • Monkey? Het is een schimpnaam voor inwoners van Gramsbergen.  Want najaar 2016 ontstond bij de apen, de organisatie dus, van de Combibaan Gramsbergen een idee.  Want waarom niet in Gramsbergen met een mooi clubje vrijwilligers een uniek jaarlijks evenement? Niet alleen voor onze Combibaan leden, maar voor iedereen in Gramsbergen of waar dan ook maar vandaan. De Dirty Monkey Run Gramsbergen 2017 (DMR). ze hebben er zin in en zijn al met de bouw van hindernissen begonnen!

  • Run dus! En wat voor een! Want de Combibaan had ook behoefte aan een mooi evenement buiten de winter om. Een behoefte om een passend sportief evenement erbij te hebben in de regio Gramsbergen tot minimaal zelfs in het hele Vechtdal.  Voor jong en oud waarin sportief bezig zijn, smerig worden, gezelligheid, saamhorigheid en vooral plezier voorop staan.  Geschikt voor deelname van gezinnen, kinderen, verenigingen, scholen, vriendengroepen, sponsoren zowel in groepsverband als individueel. Een laagdrempelig evenement voor iedereen, voor een zo breed mogelijk doelgroep die een sportief dagje uit wil zijn, met vooral gezelligheid, plezier, modder en de lol. Maar ook met uitdaging voor de echte runners als voorbereiding op wedstrijden waarin het erop aan komt.
  • De organisatie. Vanuit het bestuur is een organisatie gevormd, die zich omringd en gesteund weet door een steeds enthousiaster wordende groep vrijwilligers. Uit die vrijwilligers zijn diverse werkgroepen gevormd. Het gevarieerde parcours staat inmiddels vast en ook de plaats waar minimaal 40 hindernissen/obstakels komen. Uiteraard zal er 100% aandacht komen voor alle facetten die een goede organisatie erop na moet houden. Voor de inschrijving, de aankomst en vertrek van deelnemers en bezoekers, de verzorging, voor bij de start en finish, bij alles wat er op het parcours kan gebeuren, voor veiligheid en voor EHBO, voor gastvrij zijn en voor communicatie etc.

De inschrijving is al begonnen! Klik hier! De eerste 200 vroegboekers hebben zich al aangemeld. Ja, vroegboeken, want dat scheelt. Want let op:  tot 1 juli geldt een korting op de tarieven in de diverse deelnamecategoriën.

Wat nog meer te zeggen? Alle informatie staat op deze website van de Combibaan! Meer nog? Op twee plaatsen langs het parcours komen led schermen te staan, waar het verloop van het evenement op de Combibaan Arena en onderweg bij hindernissen op te volgen is. Er zal vermaak zijn langs het hele parcours en in de Combibaan Arena in combinatie met food en drinks. Gezelligheid alom dus langs het parcours! Volgens een programma dat de hele dag doorloopt, dus op 24 september, vanaf 10.30 uur bij de eerste start tot ca. 17 uur gepresenteerd worden.

Hindernissen/obstakels. Was al iets van gezegd. Het zullen er in totaal zo’n veertig die allen zeer divers en verrassend, uniek van aard zijn en voor de toeschouwers en supporters zeker op de lachspieren zullen werken. Over de aard van die hindernissen/obstakels blijft de organisatie mysterieus. De leus is: “Wil je dat weten, dan moet je gewoon zorgen dat je op de deelnemerslijst komt. Inschrijven dus. Individueel, in groepjes, met teams, in buurtverband, als sportverenigingen, als sponsors; allerlei mogelijkheden.” Alle leden van de Combibaanvereniging, de medewerkers en alle deelnemers die ingeschreven hebben, ontvangen  regelmatig een nieuwsbrief waarin zo nu en dan een tipje van de sluier over de aard van sommige hindernissen/obstakels wordt opgelicht. Dit om enigszins voorbereid te zijn en om rekening te houden met de outfit. Alhoewel alles, maar dan ook alles wel op de website staat. Van ‘hoe je voor te bereiden´, van parkeren tot aanmelden en met allerlei vragen en antwoorden erop.

Hieronder een collage van allerlei beelden. Van het organisatieteam tot een promofilmpje, alles om een voorindruk te geven collage voordeelnemers, supporters en bezoekers voor tijdens de eerste Dirty Monkey Run Gramsbergen 2017.

Tip: Combibaan ligt vlakbij het station. Arriva treinen rijden er af en aan? Andere tip: maak er een leuk weekend van  en boek een paar dagen op vakantiepark ’t Hooge Holt.

Tip: Er komen ook trainingavonden, de eerste is al geweest. Kijk op de website. In samenwerking met Total Outdoor Events, bewegingsstudio  ’t Reevens en Topfit4all.