Derde woensdag van augustus: de Boerenmarkt bij IJshoeve Bosman

16 augustus 2017 Evenementen

Derde woensdag van augustus: de Boerenmarkt bij IJshoeve Bosman.

Men organiseert elke derde woensdag in augustus deze boerenmarkt op boerderij IJshoeve Bosman. De markt in De Krim is voorzien van vele stands met verschillende streekproducten en het eigen boerenijs. Daarnaast vindt men er diverse creatieve kraampjes met een knipoog naar het platteland. Waaronder veel streekproducten en ambachtelijke lekkernijen. De standjes verkopen producten uit de regio als kaas, honing, jam, fruit en advocaat. Ook eigengemaakt houten speelgoed vindt men op de boerenmarkt. Bij een bezoekje  mag een zelfgemaakt en ambachtelijk ijsje natuurlijk niet ontbreken. Dat was aan de rijen liefhebbers goed te zien. Genieten kon men ook van eigen gebakken koeken, pannenkoeken met verse boerenmelk en meel van de molen, gerookte makreel of paling of een broodje verse zalm die bij een tal van kramen te verkrijgen waren.  Zo was men  er zeker van om huiswaarts te keren met een goedgevulde buik. Kinderen hoefden zich tijdens de markt zeker niet te vervelen ook. Voor hen waren er verschillende activiteiten als potten bakken, een springtouw maken en lekker knuffelen in de knuffelhoek met konijnen en cavia’s. 

Voor de muzikale noot zorgde het zangkoor uit Slagharen onder de naam De Pierewaaiers. Kort geleden vierden ze nog hun 10-jarig jubileum, vertelde oprichter/dirigent Wies Hultink. 

Jij&Overijssel.nl/Overheerlijk.

Maak je eigen soep of salade met de lekkerste streekproducten uit Overijssel. Tijdens deze gratis kookworkshops, die later in de middag ook op deze boerenmarkt plaats vond, leer je onder leiding van een smaakspecialist alles over verse producten uit jouw regio, maak je een bouillon, leer je over de smaken van verse en gedroogde kruiden en maak je van dit alles jouw eigen smakelijke soep of een verrassende salade. Proef & like, was het motto. Tijdens de workshop fotografeer je jouw eigen creatie en verschijnt je unieke soep of salade met jouw recept op de website van JIJ&Overijssel. Deel en like!