Definitieve route ploegentijdrit Olympia’s Tour bekend

11 juli 2016 Evenementen

Definitieve route ploegentijdrit Olympia’s Tour bekend

De ploegentijdrit op 27 september van de Olympia’s Tour voert langs Rheeze, Diffelen, Mariënberg en via Brucht weer terug naar Hardenberg. In totaal starten 27 teams deze route van ongeveer 20,3 kilometer.

De gemeente Hardenberg heeft samen met lokale ondernemers, Stad Hardenberg Promotie en de Hardenbergse Wielervereniging HWV de organisatie van de Olympia’s Tour  in huis gehaald. De titelstrijd wordt gehouden in de week van 27 september tot en met 2 oktober. De ploegentijdrit in Hardenberg start vanuit het gemeentehuis in Hardenberg. Van daaruit wordt gereden naar Rheeze, Diffelen en via Mariënberg en Brucht weer terug naar Hardenberg. De ploegentijdrit finisht op de Europaweg. De definitieve route heeft zo min mogelijk drempels en andere obstakels, zodat de beloften die meedoen een zo goed mogelijke tijd neer kunnen zetten.

De teams die deelnemen aan de 64e Olympia’s Tour zijn:

  • Internationale selecties: Australië, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot Brittannië, Luxemburg, Noorwegen, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.
  • Continentale ploegen: BMC Development Team, Combinatie Baby Dump Cycling , Team/Cyclingteam Join-S De Rijke/Parkhotel Valkenburg CT, Cycling Team Jo Piels, Ettix-Quickstep, Lotto-Soudal U23, Metec TKH Continentalteam, Rabobank Development Team en SEG Racing Team.
  • Nationale clubs: NWVG – Fiets voor een huis (Groningen), Restore Cycling (Pijnacker), Sensa – Kanjers voor Kanjers (Aalten), TWC Het Snelle Wiel (Bladel), WPGA (Amsterdam), Wielervereniging De Jonge Renner (Oosterhout), Wielervereniging Westland Wil Vooruit (Honselersdijk) en Wielervereniging Willebrord Wil Vooruit (Sint Willebrord).

Internationale beloftenwedstrijd

Olympia’s Tour start twee weken voor het WK. Daarmee is de beloftenwedstrijd een laatste test voor de talenten. De organisatie van de Olympia’s Tour wil met de focus op renners van -23 jaar terug te keren naar de kernwaarde van de oudste rittenkoers van Nederland. Dat was van oudsher een podium waarop talenten zich in de kijker konden rijden bij profteams.

Complete etappeschema van Olympia’s Tour

27-sep  1e etappe           Ploegentijdrit Hardenberg                                     20,3       km

28-sep 2e etappe          Assen-Assen                                                                   141,3     km

29-sep 3a etappe           Individuele tijdrit ’s Heerenberg – Elten          15,3       km

29-sep 3b etappe           Ulft – Gendringen                                                        131,5     km

30-sep  4e etappe          Zutphen – Zutphen                                                       141        km

1-okt     5e etappe           Reuver-Brüggen-Reuver                                           145,4    km

2-okt     6e etappe          Margraten – Noorbeek                                             177,4     km

Time-Trail-Hardenberg-web