Geslaagde start Groene Loper Vechtdal

13 maart 2016 Evenementen

Geslaagde start Groene Loper Vechtdal.
Een gemêleerd gezelschap verzamelde zich voor de startbijeenkomst van de Groene Loper Vechtdal in restaurant De Bootsman. Vertegenwoordigers van Kinderopvang Landstede, Vrienden van Dalfsen, de Bijenvereniging, SNNO en een aantal andere organisaties waren zeer geïnteresseerd in het uitrollen van de Groene Loper in de kernen van Gramsbergen, Hardenberg, Ommen en Dalfsen.

De Groene Loper wil bewoners betrekken bij lokale natuur, landschap en biodiversiteit. De gedachte is dat door betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen en zorgzaam met de natuur omgaan wordt gestimuleerd. Het is de bedoeling dat groene initiatieven die er zijn, maar ook nieuwe initiatieven, aan elkaar gekoppeld worden, om zo een ‘loper’ uit te leggen over het gehele Vechtdal, waarvan de natuur profiteert.

Na een duo-presentatie van Mirjam Timmerman en Dook van Gils werd er in groepen nagedacht hoe je in samenwerking met anderen uit je buurt die buurt groener en natuurlijker kunt maken. En daar kun je weer allerlei groepen mensen bij betrekken. Tijdens het brainstormen werden de eerste contacten al gelegd! Er werd nagedacht over de mogelijkheden die er zijn en de resultaten die je met een brede inzet kunt bereiken. Wat tot een mooi resultaat leidt in de ene kern, kan ook heel goed werken in de andere. Ook lokte een en ander uit om eens goed na te denken over je eigen omgeving en hoe natuur daar meer ruimte kan krijgen. Na afloop werden de eerste aanmeldformulieren voor een voucher al meegenomen, maar aanmelden voor de Groene Loper kan nog tot 1 juni. De vouchers van maximaal 500 euro kunnen nieuwe initiatieven een zetje geven om zich sneller te kunnen ontwikkelen. De organisatie van de startbijeenkomst Groene Loper Vechtdal is blij met het enthousiasme van de deelnemers en is ervan overtuigd, dat het Vechtdal een stuk groener zal worden!

Voor informatie: natuuractiviteitencentrum De Koppel Vechtstraat 8 Hardenberg Tel. 0523-273388 of www.dekoppel.com.

Zie ook www.groeneloperoverijssel/vechtdal

groeneloper (2)

groeneloper (3)

 

Groene loper

 

groeneloper (4)

groeneloper (5)

groeneloper (1) (Custom)