De Ganzenhoeve Pannenkoekenloop

Pannenkoekenboerderij de Ganzenhoeve was zondag 10 juli de start- en finishlocatie van de 6dePannenkoekenloop. Landgoed de Groote Scheere ligt op de grens van Overijssel en Drenthe, in de gemeente Hardenberg. Een prachtig stuk historische cultuurlandschap omarmt de eeuwenoude Holthoner Esch, waarvan de kern gevormd wordt door de buurtschap Holthone. Het decor van grasland, akkers, bossen, natuurterrein en houtwallen wordt her en der ingevuld met rietgedekte boerderijen met karakteristieke luiken, andere streekeigen gebouwen en uitgesleten zandpaden verbinden de elementen met elkaar. M&M Run Events organiseerde in dit decor dus de 6de  Pannenkoekenloop. Het gebied leent zich bij uitstek om recreatief “hard” te lopen of te wandelen. Dus geen tijdklok, geen bewegwijzering, geen wedstrijdelement, geen inschrijfbureau en vooral geen speaker of muziek met veel lawaai. Nee, hier wordt met respect voor de omgeving en natuur, recreatief gelopen. Zeg maar: “Zachtjes hardlopen”. Onderweg was er een uitgebreide verzorgingspost ingericht met diverse verse versnaperingen.  Kortom: het was dus vooral “lekker” en sportief genieten, van wat deze prachtige omgeving bood.  Dat gold voor maar liefst 120 deelnemers, meer dan ooit. Een record. Het laat zich aanzien dat het evenement een groeiende toekomst heeft.

Pannenkoekenbuffet

Bijzonder was dat er na afloop voor de eerste 100 deelnemers  de gelegenheid was om aan te schuiven voor een heerlijk pannenkoekenbuffet.  Voor wandelaars was er een route van ongeveer 6 km. Hardlopers konden kiezen uit 6, 10 of 15 km hardlopen in groepsverband met een tempoloper. Het looptempo was bij de 6 en 10 km lopen ongeveer 10 km per uur en bij de 15 km 12 km per uur.

REN voor je LEVEN, deel 2

Op 10 september a.s. organiseert M&M Run Events op de Combibaan in Gramsbergen REN voor je LEVEN, een vervolg op het loopevenement in 2014, dat evenals toen vooral in het teken zal staan van geld inzamelen voor kankerbestrijding ten bate van het KWF. Het motto is: Ren voor je Leven en voor dat van vele anderen! VechtdalDichtbij schonk hier al eerder aandacht aan.