Dani van der Veen Ned. Kampioen Bouwtimmeren

Dani van der Veen is Nederlands Kampioen Bouwtimmeren. En dat dankzij een goede voorbereiding van student RTC Bouw / Alfa-college uit Beerze. Tijdens de finale van de Skills Heroes, die van 17 t/m 19 maart in de RAI in Amsterdam plaatsvond, liet Dani van der Veen (18 jaar) uit Beerze zijn beste vakwerk zien samen met ruim 150 mbo’ers. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van autoherstel en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

De opdracht, een kapconstructie met diverse lastige verbindingen, was een grote uitdaging voor Dani. Het maken van de tekening, uitslag en daarna de praktische uitvoering van de opdracht vraagt het nodige vakmanschap. Nauwkeurigheid in het meet- en zaagwerk is essentieel voor een goed resultaat. Met een eindbeoordeling van 536 punten liet hij de nummer twee ver achter zich. In totaal hebben 5 timmerlieden deelgenomen aan de finale van de Skills Heroes Bouwtimmeren.

Deskundige voorbereiding.
Dani volgt de opleiding BBL2 Timmeren in dienst van RTC Bouw in Hardenberg. Zijn theorielessen volgt hij bij het Alfa-college Hardenberg en voor een groot deel van zijn praktijkopleiding is Dani geplaatst bij Exel Bouw Lemele. De voorbereidingen voor de wedstrijden vonden plaats in de opleidingswerkplaats van het RTC onder begeleiding van Johan Horsman, Marlon van Dorrestein en Gerwin Zweers; deelnemer aan de World Skills in 2001 in Seoul.

Onderstaande foto’s komen van het Alfa-college.
rtc rai 2

rtc rai 1

rtc rai 3