Dag van het Kasteel op De Horte Dalfsen

Proef het verleden op De Horte tijdens de Dag van het Kasteel.

horte1
2e Pinksterdag maandag 16 mei openen meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen hun poorten en tuindeuren tijdens de Dag van het Kasteel. Het thema is Proef het Verleden. Landgoed De Horte is één van de Overijsselse deelnemers. Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Er zijn excursies, een kinderroute en het is mogelijk om een picknickmand te reserveren om vervolgens in de tuin te picknicken.
Tussen Zwolle en Dalfsen ligt landgoed De Horte. Neem een kijkje op dit veelzijdige landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. De oude Franse tuin is het bekijken waard. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden.
Tijdens de Dag van het Kasteel organiseren Landschap Overijssel en By Mölle een speciaal programma. Zo kunt u zich opgeven voor een excursie met een gids. Ook zijn er twee wandelroutes uitgezet. Voor volwassenen is er een wandeling van 5 km met verhalen over De Horte. Voor kinderen is er een beleef route van 2,5 km met tal van leuke weetjes. De wandelroutes zijn 16 mei gratis af te halen bij ’t Witte Huis. Bij dit voormalige biljarthuisje van de landheer kunt u ook een kopje koffie of thee drinken met taart uit de streek. Speciaal voor liefhebbers van een heerlijke picknick op De Horte is het mogelijk om deze vooraf te reserveren.

Excursies: 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Graag even aanmelden voor de excursie via www.landschapoverijssel.nl of via 0529-401 731 De kosten voor de excursie zijn € 3, – voor volwassen en € 1,50 voor kinderen tot 12 jaar. Donateurs van Landschap Overijssel nemen gratis deel. Na aanmelden ontvangt u van ons een bevestiging met startplaats en tijd.
Picknick De Horte: reserveren via https://bymolle.com/

Adres: Landgoed De Horte: Poppenallee 39, 7722 KW Dalfsen

tn-Horte Horte web