Dag vol activiteiten in levenswerk Mien Ruys

11 juli 2017 Evenementen

Dag vol activiteiten in levenswerk Mien Ruys.

30 Inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen in Dedemsvaart zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw.  Het was er zondag een dag vol met creatieve workshops en informatie op het gebied van tuinen en alles wat daarmee samenhangt. Om maar wat op te noemen: Beplantingsplannen maken met Conny den Hollander, Tuinonderhoud Minie Nijboer, Vogels in de Tuinen met Johan Tinholt en Broodbakken met Aard Oegema in de takkenbosoven.

Maar er was bijv. ook een demo bloembinden van Annet van der Meulen, er was een fysiotherapeute over houdings-e en bewegingstips bij het tuinieren, vereniging Groei en Bloei uit Ommen was er, evenals het blad Onze Eigen Tuin, in de jaren ’50 opgericht door Mien Ruys, nu nog steeds een toonaangevend tijdschrift.

Uiteraard, het is altijd bijzonder de tuinen van Mien Ruys te bezoeken. Maar zaterdag 29 juli is er volgende extra activiteit: De cursus Botanisch Tekenen door Jenny Post van 10.30 – 16.00 uur, met kleurpotlood! Het onderwerp van deze dag is blad of bloem. Men maakt een tekening gebaseerd op botanische kenmerkenen dat op ware grootte en gelet op vorm, licht en schaduw, compositie en kleur. Tijdens de workshop wordt men geïnformeerd over papiersoorten en kleurpotloden. De workshop wordt gegeven door Jenny Post, werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Jenny verzorgt al jaren cursussen en workshops. Meer informatie over de VBKN en Jenny Post is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl en www.jennypost.nl