‘Oeverloos Genieten aan de Vecht’ 2016

14 juni 2016 Evenementen

Oeverloos Genieten aan de Vecht.

Op zaterdag 11 juni vond in en rondom de Haven van Hardenberg het culturele festival ’Oeverloos Genieten aan de Vecht’ plaats. Een programma vol beeldende kunst, theater, literatuur, muziek, natuurbeleving, streekproducten en vrije tijd. Passend bij de thema’s Vecht en duurzaamheid waren er voorstellingen, optredens, workshops voor kinderen en een cultuurboulevard met kunst en streekproducten. Met dit jaar voor het eerst een theaterdiner, waarbij bezoekers, terwijl ze smullen van heerlijke hapjes, kunnen genieten van verschillende theateracts. Samen met het publiek werkte een beeldend kunstenaar in de uiterwaarden aan een ‘community art’ project. Het festival Oeverloos Genieten aan de Vecht vond plaats van 16 tot 21 uur en is één van de activiteiten van het jaarlijkse Vechtdal Zomerfestival.

Wie kunst en cultuur een warm hart toedraagt, mag niet ontbreken op het festival Oeverloos Genieten aan de Vecht. Dit evenement is georganiseerd samen met inwoners, ondernemers, culturele instellingen en de gemeente Hardenberg. Juist de lokale invalshoek en de bijdrage van plaatselijke culturele aanbieders maakt Oeverloos Genieten tot een prachtig evenement voor inwoners en toeristen, waar Hardenberg trots op kan zijn.

Programma met kunst en cultuur

Bij het Oeverloos Genieten is het publiek niet alleen toeschouwer van schilderkunst, keramiek en andere culturele vormen, maar zijn er voor jong en oud ook volop mogelijkheden actief mee te doen. Er zijn workshops pottendraaien en Korte Verhalen Schrijven of community art projecten. Een lint van kramen met kunst en streekproducten, slingert vanaf de haven naar de uiterwaarden aan de overkant van de Vecht. Daarnaast zit het programma vol beeldende kunst, theater, literatuur, muziek en natuurbeleving.

Bezoekers kunnen genieten van verschillende theateracts, terwijl ze smullen van heerlijke hapjes. Samen met het publiek werkt een beeldend kunstenaar in de uiterwaarden aan een ‘community art’ project. Bijzonder zijn de optredens op de pontons in de Vecht. Een spetterende muzikale act van Fanfare SGD Ane sluit dit festival af.

Midzomer Buitenbios en Pleinfestijn

Op 17 juni is er opnieuw een activiteit van het Vechtdal Zomerfestival. Bij de Midzomer Buiten Bios kan iedereen in de open lucht naar de film. Op het Badhuisplein staat een groot scherm, waarop de komische bioscoophit Bon Dieu! wordt vertoond. Op 27 augustus is het Pleinfestijn met vier spectaculaire top-acts op de Markt.  De band Beethoven begeleidt de hele avond. Het Pleinfestijn is de uitsmijter van het Vechtdal Zomerfestival.

Meer informatie op www.vechtdalzomerfestival.nl.

Bekijk hieronder het fotoalbum van het festival.

 

OeverloosGenieten-A5 1 web

OeverloosGenieten-A5-2 (web 2