CSI*** Ommen: topsportevement Overijssel!

9 augustus 2015 Fotoreportages

Het was een super paardensport zondag op De Driehoek in Stegeren. De felheid van de brandende zon nam wat af toen de Grote Prijs van het Vechtdal (beschikbaar gesteld door Handelshuis Schuttert) begon. Dat kwam goed uit, niet alleen voor de bezoekers maar ook voor de 60 combinaties, die de eerste ronde in gingen over hindernissen van 1,55 meter hoog. Zie de beeldenhieronder en ontdek o.a.  de Nederlandse topper Maikel van der Vleuten en Frank Schuttert. De laatste drong in zijn thuiswedstrijd met helaas 1 springfout niet tot de barrage door. Maikel deed dat met 7 anderen (waaronder nog 2 landgenoten) wel. Hij moest jammerlijk twee Engelse collega’s in die eindstrijd voor laten gaan. Laura Renwick won, van der Vleuten werd goede derde.

Voorafgaand aan de Grote Prijs was er een show van tuigpaarden enkelspan. In de pauze voor de barrage deden vijf tweespanners dat nog een dunnetjes over tot groot vermaak van het publiek dat rijendik de grote piste omzoomde.

Zie ook video’s van ruiter Phillipp Weishaupt die zijn parcours aflegt en de aftocht van de tweespan tuigpaarden na hun show.