Carbidschieten en meer ………….

1 januari 2016 Evenementen

Hieronder een impressie van die typische traditie op oudejaarsdag om met elkaar, al of niet in brede kring, al of niet om te netwerken, of alleen met vrienden en bekenden het jaar uit te luiden voordat tegen middernacht het aftellen begint.

VechtdalDichtbij was eerst in De Krim waar zo ongeveer de Krimweg overgaat in de Beukenlaan.

dekrimvoor 1

dekrimvoor 8

dekrimvoor 7

dekrimvoor 5

dekrimvoor 3

dekrimvoor 2

 

Aan de andere kant van de Hoofdvaart aan de Parallelweg bij het uitrijden van De Krim richting Slagharen was een groter gezelschap bij elkaar. De vriendengroep die het hier kennelijk organiseert zijn zelfs uniform gekleed met hun naamsvermelding en aan professionaliteit ontbrak het hen ook niet.

dekrimparallel 10

dekrimparallel 9

dekrimparallel 8

dekrimparallel 7

dekrimparallel 6

dekrimparallel 5

dekrimparallel 4

dekrimparallel 3

dekrimparallel 2

dekrimparallel 11

dekrimparallel 1

 

Op doorreis ‘sierden’ in de buurt van Lutten donkere rookwolken het landschap. Reden om van afstand even te kijken wat er aan de hand kon zijn. Hier combineerde men kennelijk het carbidschieten met een onderhandse georganiseerde autocross. Ja, en als er dan een in de hens gaat, dan laat je hem, denk ik, gewoon gecontroleerd uitbranden.

Lutten 1 3

Lutten 1 2

Lutten 1 1

 

In Bergentheim gaat het spreekwoord op: Jong geleerd, oud gedaan. Ook hier werd gecontroleerd gewerkt maar dan om de aanstormende jeugd op een verantwoordde en veilige manier te leren omgaan met het carbidschieten, waarvan akte in Banthum.

bheim 11

bheim 10

bheim 9

bheim 8

bheim 6

bheim 5

bheim 4

bheim 3

bheim 2

bheim 1

 

Tenslotte beelden van het Knapfdijkfestival in Gramsbergen. Hier begon het al ’s morgens om 10 uur en ging het door tot ’s avonds 20 uur. Reden waarom hier ’s middags en ook tegen het donker worden polshoogte werd genomen van de festiviteit. Was vorig jaar nog een heuse whirlpool onderdeel van het festival, dit jaar was er een noviteit: ‘broodje varken aan het spit’. Let ook eens op de originele verwijzingsborden en de nieuw gemaakte toegangsboog, waaronder naar schatting zo’n 500 bezoekers onder door gingen,  het festivalterrein op.

knapfdijk 14

Knapfdijk 13

Knapfdijk 12

Knapfdijk 11

Knapfdijk 10

Knapfdijk 9

Knapfdijk 8

Knapfdijk 7

Knapfdijk 6

Knapfdijk 5

Knapfdijk 4

Knapfdijk 3

Knapfdijk 2

Knapfdijk 1

knpafdijk 16

knpafdijka 18

knpafdijk 17

 

knpafdijk 15