Burgemeestersontbijt voor leerlingen van de Willibrordusschool Vilsteren

11 november 2016 Evenementen

Nationaal schoolontbijt 2016

Burgemeestersontbijt voor leerlingen van de Willibrordusschool Vilsteren

Leerlingen van de groepen 1 t/m 5 van de Willibrordusschool uit Vilsteren ontbeten vanochtend samen met burgemeester Mark Boumans in het gemeentehuis Ommen. De kinderen geven op deze manier samen met de burgemeester het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Met het burgemeestersontbijt ondersteunt de gemeente het belang van een gezond ontbijt voor de jeugd.

Het burgemeestersontbijt wordt in 254 Nederlandse gemeenten gehouden tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt. Verschillende scholen in de gemeente Ommen doen mee met het schoolontbijt. “Het nationaal schoolontbijt past heel goed bij ons gemeentelijk beleid van Gewoon Gezond, waarin een gezonde jeugd in een gezonde omgeving centraal staan”, vertelt burgemeester Boumans. “Goed ontbijten voorkomt dat je later op de dag honger krijgt en gaat snaaien en dus de verkeerde dingen gaat eten. Daarbij is samen ontbijten ook nog eens een heel gezellig”.

Jantje Beton

Aan het eind van het ontbijt betaalt burgemeester Boumans symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie van 100 euro aan Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

burg-ontbijt-ommen-1

burg-ontbijt-ommen-3

burg-ontbijt-ommen-6

burg-ontbijt-ommen-5