Budgethulp: lancering Startpunt Geldzaken

14 maart 2016 Nieuws

Lancering Startpunt Geldzaken in Grand Café De Rechter van Ommen.
Op 14 maart 2016 lanceerden wethouder René de Vent (gemeente Hardenberg) en wethouder Ko Scheele (gemeente Ommen) tijdens het ondernemersontbijt gezamenlijk de website ‘Startpunt Geldzaken’ in Grand Café De Rechter van Ommen. Startpunt Geldzaken is een budgethulp voor de inwoner op internet, die beide gemeenten ter beschikking stellen aan hun inwoners. Een zaal vol ondernemers was getuige van de ingebruikname en hoorde een aantal sprekers aan over het terrein van geldzaken tussen werkgevers en werknemers.
Startpunt Geldzaken is een website waarop de inwoner online geldplannen kan vinden van verschillende financiële situaties. Door anoniem een aantal financiële gegevens in te vullen, krijgt u een overzicht hoe u er financieel voorstaat. U kunt dit zelf, in uw eigen tempo, op ieder gewenst moment en stap voor stap invullen. Er bestaat voor iedereen een geldplan waarin u zich kunt herkennen. Deze geldplannen maken zichtbaar waar de besparingsmogelijkheden zitten en hoe u die kunt behalen door middel van een plan van aanpak.
Preventief Recent onderzoek van het Ministerie van SZW signaleert dat 20% van de particuliere huishoudens te maken heeft met problematische schulden of grote kans heeft deze te krijgen. Slechts 2,5% heeft professionele hulp. Gemeente Hardenberg vindt het belangrijk dat haar inwoners financieel gezond zijn. Door middel van Startpunt Geldzaken wil zij voorkomen dat mensen geldproblemen krijgen en ervoor zorgen dat zij zicht hebben op hun financiële situatie. Startpunt Geldzaken is een product van Nibud, Vereniging Eigen Huis, VEB en FFP.
rechter geldzaken 12

rechter geldzaken 11

rechter geldzaken 10

rechter geldzaken 8

rechter geldzaken 7

rechter geldzaken 6

rechter geldzaken 5

rechter geldzaken 4

rechter geldzaken 3

rechter geldzaken 2

rechter geldzaken 1