‘Boomfeestdag’ bij De Koppel en introductie nieuwe voorzitter Henk Zomer

24 maart 2017 Evenementen

‘Boomfeestdag’ bij De Koppel en introductie nieuwe voorzitter Henk Zomer.

Op Boomfeestdag organiseerde De Koppel die uiteraard in het teken van bomen stond. Kinderen van 6 t/m 12 jaar waren van harte welkom.  De middag begon met wat leuke weetjes over bomen ter gelegenheid van boomfeestdag. Boomfeestdag wordt jaarlijks georganiseerd. In 2017 is het thema ‘Bomen verbinden’. Dit thema is landelijk gekozen, omdat 25 jaar geleden het verdrag van Maastricht is getekend en de Europese Unie een feit werd. Daarom worden ook EU lidstaten uitgenodigd om op de jubileumboomfeestdag in 2017 met vele kinderen een boom te planten.

Natuurlijk kunnen we niet zonder bomen. Want behalve voor zuurstof is een boom goed voor voedsel, schaduw en een schuilplaats voor talrijke dieren. Davy en Joran kregen een keukenrol die als stam werd gebruikt die ze vervolgens een mooie kleur gaven. Daarna werd een vel papier uitgeknipt in de vorm van een boom. Deze ‘kruin’ kreeg vervolgens allemaal blaadjes, die de kinderen erin stempelden met kurken en verf. 

Nieuwe bestuursvoorzitter.

Bestuursvoorzitter Dick Altena is inmiddels gestopt als voorzitter van Natuuractiviteitencentrum De Koppel. Hij heeft dit zes jaar met veel plezier gedaan, maar door de drukke werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf heeft hij besloten het stokje over de dragen. Het is Henk Zomer die de voorzittershamer per 2 maart overgenomen heeft. 
Henk is een ervaren (verenigings)bestuurder en op dit moment o.a. ook voorzitter van Stichting MFC de Baron in Dedemsvaart. Tot voor kort was hij betrokken bij de Stichting Participatie de Ommerschans waar hij in oktober afscheid van nam. Toevallig ook op Boomfeestdag werd de gelegenheid te baat genomen om zich nader te oriënteren over het  functioneren van De Koppel als hèt natuuractiviteitencentrum van de gemeente Hardenberg. En daarom zat hij aan tafel met directeur Ans Nabers. Uiteraard maakten beiden er geen bezwaar van om samen in een toch wel wat fris voorjaarszonnetje even  aan een picknicktafel op de foto te gaan.

Ongetwijfeld kwam ook de Vechtdalbeleving bij het Anjerpunt ter sprake.

Immers, de vijf Anjerpunten in het Vechtdal vertellen samen het hele verhaal van het Vechtdal. De geschiedenis (Gramsbergen), het water en de natuur (Hardenberg), de landbouw (Beerze), de landgoederen (Vilsteren) en de mensen (Hoonhorst). Het rosse gekleurde Anjerpunt schild staat voor water en natuur bij De Koppel en laat de bezoekers kennismaken met de flora en fauna van het Vechtdal. Binnen met een expositie en ontdekactiviteiten, buiten in de Koppeltuinen en het Vechtpark, op eigen gelegenheid of met excursies en vaartochten.