Boerendag: Heel Ommen Bakt en Bissende Koe en Kalf

27 juli 2017 Evenementen

Boerendag: Heel Ommen Bakt en Bissende Koe en Kalf.

Het was al weer de derde Bissingh woensdag In Ommen. Heel mooi weer, veel publiek en een nieuwe activiteit! ‘Heel Ommen Bakt’ deed zijn intrede met 28 fraai gebakken taarten met tenminste in elk  3 ingrediënten/streekproducten uit het Vechtdal in elk. Men is trots op dit fraaie aantal ingezonden taarten en dat voor een allereerste keer.  Elfriede Mol was de winnares met een mooie creatie van een gebakje. 

Ander hoogtepunt was natuurlijk de jaarlijkse veekeuring. Ieder jaar weer om uit een catalogus vol inzendingen en kandidaat kalveren en koeien  in diverse categoriën een negental prijswinnaars te kunnen aanwijzen onder de titel: Kampioenen 2017  Bissende Koe Ommen. 

Bekijk de beelden van het nalopen van het toilet van de kandidaatdieren, het voorbrengen, het overleg van de jury, de spanning op de gezichten van de deelnemers en tenslotte de triomfantelijke blikken als een belangrijke prijs was behaald. Het was locoburgemeester Ko Scheele die aan Jim Ruiterkamp uit Den Ham de beker mocht overhandigen voor de publieksprijs bij de kalveren en aan Mts Dogger-Koops uit Beerzerveld de publieksprijs bij de koeien. De Bissende Koe prijs kwam toe aan de familie Nijman-Ekkelkamp uit Stegeren.