Boeldag in Slagharen, goed begin van de dag

28 juli 2015 Evenementen

Een mooi, jaarlijks terugkerend evenement in Slagharen, van oudsher een hele grote jaarmarkt.  Een jaarmarkt die vooral bekend stond ook om de veiling van goederen. Want daar begon het mee. Menig burgemeester werd gevraagd om de eerste goederen aan de man te brengen. Van heinde en ver kwam men, het was een traditie om er naar toe te gaan.

Dat het niet meevalt om jaarlijks weer een boeldag te organiseren, weet men daar inmiddels ook. Toch zijn er altijd weer mensen/vrijwilligers die de schouders er onder zetten om aan de traditie vast te houden.

De markt in de Herenstraat kent voor dit jaar een aangepaste vorm, dus geen veiling.  Bezoekers hoeven geen entreegeld te betalen en ook de handelaren/standhouders betalen minder kosten voor de standplaats. Op die manier startte de jaarmarkt vanmorgen 28 juli. Uiteraard bestaat het programma van de Boeldag verder, zoals altijd, uit een kermis en feestmuziek bij vier horecagelegenheden.

Om 11 uur kwam hij al goed op gang, ondanks wisselvallig weer. Het vertrouwde beeld  van de Herenstraat, die één keer per jaar gesloten is voor het verkeer van Grand Café De Kamer tot de Zwarte Markt.

Onder de bezoekers Herman Kosse, de geboren Slagharenaar (is het niet van de Witmanweg?), samen met een van zijn dochters. Even terug naar zijn roots dus. Want Herman woont en werkt al sinds de eeuwwisseling in de horeca op Mauritius, Wanna Studio en genoot met vrouw en beide dochters van een vakantie in zijn geboorteland. Want eerder runde hij in Gramsbergen de bekende dancing De Steeg. Wie weet dat niet meer?

En aan het begin in de Herenstraat zorgde In den Gevulden Pot voor de gezellige muziek van de Klooster-Smartlappers uit Ter Apel. Luister maar

en bekijk de foto’s.