Beroepen Doedagen: véél interesse

3 december 2015 Evenementen

Woensdag 2 en donderdag 3 december 2015 werden in de Evenementenhal in Hardenberg voor de 16e keer de Beroepen Doedagen gehouden. Ongeveer 2600 leerlingen van 26 scholen, afkomstig uit de driehoek Emmen-Almelo-Meppel, maakten een ochtend of middag kennis met drie beroepen van hun keuze.

Voor allerlei beroepen waren er Doe-Activiteiten georganiseerd. Door daaraan deel te nemen ervoeren de leerlingen wat een bepaalde beroepsactiviteit inhoudt,om eventueel  verder te zoeken in de richting van die activiteit.

Donderdagavond, van 18.30 uur tot 20.30 uur, konden ouders/verzorgers een kijkje nemen op de Beroepen Doedag. Ook zij konden zich laten voorlichten over de vele beroepen die er voor hun zoon/dochter zijn. Daarnaast was het mogelijk actief deel te nemen aan de Doe-Activiteiten.

De Beroepen Doedagen werden georganiseerd door de decanen van alle deelnemende scholen: Vechtdal College (Hardenberg/Dedemsvaart/Ommen), Greijdanus (Hardenberg), De Nieuwe Veste (Hardenberg/Coevorden), De Zeven Linden (Dedemsvaart), Het Noordik (Almelo/Vroomshoop/Vriezenveen), Esdal College (Oosterhesselen/ Emmen), Hondsrug College (Emmen), PrO de Maat (Ommen), Agnieten College (Zwartsluis), Carmelcollege (Emmen/Raalte), VSO de Ambelt (Hardenberg), RSG Wolfsbos (Hoogeveen) OPDC Emmen (Emmen) en het Roelof van Echten College (Hoogeveen).

De Doe-eilanden werden ingericht door zeven ROC’s en AOC’s: Deltion College (Zwolle), Alfa-college (Hardenberg/Hoogeveen), de Groene Welle (Hardenberg), Drenthe College (Emmen), Cibap (Zwolle), Landstede (Zwolle/Raalte) en ROC van Twente (Almelo/Hengelo/Enschede).