Beerze Bulten vestigt wereldrecord ballon kapot trappen

10 augustus 2017 Evenementen

Beerze Bulten vestigt wereldrecord ballon kapot trappen.

Vakantiepark Beerze Bulten heeft gister een wereldrecord gevestigd voor het Guinness Book of World Records onder toeziend oog van een notaris Post uit Ommen, enkele waarnemers en toeschouwers en pers. Maar liefst 504 deelnemers deden mee aan de wereldrecordpoging ‘The largest game of balloon tag’, ze behaalden hiermee naar verwachting een vermelding in het Guinness Book of World Records. Als de poging officieel wordt goedgekeurd door de organisatie van het Guinness Book of World Records verbreekt het vakantiepark hiermee het oude record dat in januari 2015 was gevestigd in Londen. Een eerdere poging door Beerze Bulten in 2014 eindigde ook in een vermelding in het ‘Guinness Book of World Records’.

Het wereldrecord dat Beerze Bulten heeft gevestigd staat bij het Guinness Book of World Records vermeld als ‘The largest game of balloon tag’. In korte tijd moesten er ballonnen, vastgemaakt aan de benen, door de 504 deelnemers bij elkaar volgens de regels kapot worden getrapt tot het moment dat er één ballon overbleef. Dat lukte de 15-jarige Rik van Egmond uit Rijnsburg, die daarvoor uitgebreid gehuldigd werd. Het wereldrecord was in januari 2015 gevestigd door 280 deelnemers in Londen. Eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn vertelt: “Het vestigen van een wereldrecord met zoveel enthousiaste deelnemers is een geweldig resultaat. We merken dat onze verblijfsgasten graag deelnemen aan een wereldrecordpoging en daarnaast biedt het als activiteit veel vermaak voor jong en oud.”

De aanvraag voor een nieuw wereldrecord werd al, vanwege de strenge eisen, in maart ingediend bij het hoofdkantoor van het Guinness Book of World Records. Voor een officiële vermelding moest er een notaris aanwezig zijn en enkele waarnemers voor het nauwkeurig tellen van de deelnemers. Daarnaast is de recordpoging van begin tot einde vastgelegd door video- en fotocamera’s en golden er strenge restricties aan de afmetingen van de ballonnen en touwtjes, het type schoenen dat gedragen werd en de spelregels waaraan deelnemers zich moesten houden om het wereldrecord officieel te laten gelden. De beelden en bewijslast worden nu opgestuurd naar het kantoor van Guinness Book of World Records.

Wereldrecord.

In 2014 werd er in het zwembad van Beerze Bulten al eerder een wereldrecord gevestigd met ‘de meeste mensen van een waterglijbaan binnen een uur’. Met 396 deelnemers behaalde het vakantiepark hiermee een vermelding in het Guinness Book of World Records. Eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn: “Een nieuwe vermelding in het Guinness Book of World Records is een prachtig resultaat die we samen met onze verblijfsgasten hebben behaald en gevierd!”

Bekijk het complete evenement, de fotoserie van de inschrijving tot de huldiging.