Beautybranche blij met Vakbeurs Uiterlijke Verzorging in Evenementenhal

Beautybranche blij met Vakbeurs Uiterlijke Verzorging in Evenementenhal.

Ruim 8400 beautyprofessionals bezochten afgelopen dagen Vakbeurs Uiterlijke Verzorging in Evenementenhal Hardenberg. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, maar door de aanscherping van het uitnodigingsbeleid werd de bezoekerskwaliteit sterk verbeterd. Daarmee ging een nadrukkelijke wens van de beautybranche in vervulling. Zij gaven vooraf aan alleen in contact te willen komen met ‘de echte beautyprofessional’. De organisatie scherpte hierdoor haar uitnodigingsbeleid aan, waardoor het consumentengehalte flink af nam. Ook werden er geen kinderen onder de 16 jaar meer toegelaten op de beurs. Voor hen was er een professionele kinderopvang.  

“Qua exposantenaantal hadden we een recordeditie te pakken, want maar liefst 120 exposanten namen deel aan deze grootste beauty inkoopbeurs van Noordoost-Nederland. Dat is voor ons als organisatie natuurlijk fantastisch en een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Maar het was niet onze grootste overwinning. De voornaamste wens van de beautybranche was het blijven verbeteren van de kwaliteit van de bezoekers. Volgens exposanten zijn we daar met vlag en wimpel in geslaagd. Daar zijn we best een beetje trots op”, zegt Giny Hurink namens Evenementenhal.

Exposanten spraken hun waardering uit over de volwassenheid en professionaliteit van de beurs. “We hebben vooraf duidelijk gestuurd op kwaliteit door het uitnodigingsbeleid aan te passen. Hierdoor hebben exposanten het maximale uit hun beursdeelname gehaald, want ze kwamen continue in contact met de juiste doelgroep. Bovendien moeten wij op onze beurt de exposanten een groot compliment geven. Er was dit keer meer eigen standbouw dan voorheen, waardoor de beurs ook qua uitstraling een belangrijke kwaliteitstap heeft gemaakt”, aldus Hurink.

Vernieuwde beursaankleding

In het verlengde van de toegenomen eigen standbouw door exposanten, investeerde de organisatie in de aankleding van de beurshallen. Zo waren de buffetten en terrassen volledig vernieuwd in een eigen stijl die aansloot bij de beautybranche: verfrissend, modern en sfeervol.

Positief beursverloop

Tijdens de beurs werden de lezingen voor pedicures goed bezocht. Volgens exposanten waren er ook meer pedicures op de beurs aanwezig ten opzichte van andere jaren. Verder werden de massagedemonstraties drukbezocht en het nieuwe evenement, de wimperwedstrijd Perfect Eyelash Lash Battle, was een groot succes op de zaterdag. De eerstvolgende editie van Vakbeurs Uiterlijke Verzorging organiseert Evenementenhal op haar locatie in Venray. Datum: 14, 15 en 16 oktober 2017. Meer info: www.vakbeursuiterlijkeverzorging.nl

Nieuw kappersevent: The Hair X-perience

Speciaal voor kappers organiseert Evenementenhal dit jaar een compleet nieuw kappersevent: The Hair X-periece. Prominente namen uit de kappersbranche werken mee aan het programma, zoals Wolfgang Peppmeier en Mari van de Ven. The Hair X-perience is een landelijk evenement en vindt plaats op 25 en 26 juni 2017 in Evenementenhal Gorinchem. Op beide dagen zijn de deuren geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis. Meer informatie en ticketverkoop: www.hair-xperience.nl