Beatrix bestaat 70 jaar; koninklijke onderscheiding voor Henk Snoeijink

7 november 2016 Evenementen

De Christelijke muziekvereniging Beatrix uit Bergentheim bestaat maar liefst 70 jaar. Het hele jaar al vieren ze dat met diverse activiteiten. Afgelopen zaterdag was de slotmanifestatie. Dat was in De Hoeksteen in Bergentheim. ’s Middags was er een tentoonstelling, een reünie en een receptie. Er werd tevens een speciaal voor dit jubileum geschreven boek gepresenteerd.
’s Avonds was er een jubileumconcert, waaraan ook meegewerkt werd door het Christelijk Mannenkoor uit Vroomshoop. Speciaal voor dit concert waren een aantal stukken geschreven die gezamenlijk, zowel door de fanfare als het mannenkoor, ten gehoren gebracht werden. Er waren deze avond ook een aantal verrassingen.

Vier leden werden gehuldigd om dat ze resp. 50, 25 en 12,5 jaar lid waren van Beatrix. Dat waren Zwaantje Withaar en Jan Snijder (beiden 50), Henry Kompagnie (25) en Janneke chutte (12,5). En ook burgemeester Peter Snijders was aanwezig om niemand minder dan Henk Snoeijink toe te spreken. Want hij kwam met de grootste verrassing om namens Zijne Majesteit de Koning een Koninklijke Onderscheiding te mogen uitreiken aan Henk Snoeijink uit Bergentheim. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Henk Snoeijink is sinds 1953 lid van de christelijke Muziekvereniging Beatrix in Bergentheim en zit daarnaast al ruim 45 jaar in het bestuur van de vereniging. Hij regelt binnen de vereniging veel praktische zaken. Neemt het onderhoud van de instrumenten voor zijn rekening en voert overleg met de gemeente en stichting HaFaBra Hardenberg over het muziekonderwijs. Om jonge kinderen kennis te laten maken met  muziekinstrumenten organiseert hij jaarlijks een muziekdag op één van de twee basisscholen in Bergentheim en nam hij het initiatief om op deze scholen een lessencyclus van tien weken op te starten. Als secretaris van de beheerstichting was de heer Snoeijink betrokken bij de muziekkoepel in Bergentheim. Nog steeds coördineert hij, in overleg met de eigenaar, het onderhoud van het gebouw.

Naast zijn werkzaamheden voor muziekvereniging Beatrix was Snoeijink sinds 1970 ook actief lid van de PKN Bergentheim. Hij was daar kerkrentmeester en kerkraadslid en sinds 2010 is de heer Snoeijink muntmeester binnen de kerkelijke gemeente. Voor al die langdurige maatschappelijke  (bestuurlijke) activiteiten op met name muzikaal gebied ontving hij de koninklijke onderscheiding. En ter gelegenheid daar van werd het Wilhelmus gezongen.

beatrix70jaar-en-lintje-1

beatrix70jaar-en-lintje-2

beatrix70jaar-en-lintje-3

beatrix70jaar-en-lintje-6

beatrix70jaar-en-lintje-5

beatrix70jaar-en-lintje-4

beatrix70jaar-en-lintje-7

beatrix70jaar-en-lintje-8

beatrix70jaar-en-lintje-9

beatrix70jaar-en-lintje-10

beatrix70jaar-en-lintje-12

beatrix70jaar-en-lintje-13

beatrix70jaar-en-lintje-14

beatrix70jaar-en-lintje-18

beatrix70jaar-en-lintje-19

beatrix70jaar-en-lintje-17

beatrix70jaar-en-lintje-16