BBQ-happening in Ommen in beeld

15 juni 2016 Evenementen

BBQ-happening in Ommen.

Nu de avonden langer worden, breekt ook het barbecueseizoen weer aan, voor velen de mooiste tijd van het jaar. Wie zijn culinaire kennis op bbq-gebied wil vergroten, is zondag 12 juni van 12.00 tot 20.00 uur van harte welkom bij Charme Hotel Wildthout, Hammerweg 40 in Ommen.

Op social media zijn diverse bbq-groepen waar je ervaringen kunt delen. Maar ervaringen delen zonder te proeven is maar half werk. Een aantal fanatieke bbq-liefhebbers heeft daarom vorig jaar een barbecuehappening georganiseerd en dat was zo’n succes, dat er een vervolg aan wordt gegeven, nu in Ommen. Annemarie Jansen, een van de organisatoren: “Deze happening is geen wedstrijd, maar bedoeld om culinair bezig te zijn, ervaringen te delen en feedback te kunnen vragen en geven. Natuurlijk kan er geproefd worden, het gaat toch om de smaak.”

In de tuin van Wildthout staan zondag verschillende barbecues. Een van de deelnemers richt zich op het zelf bouwen van barbecues en zal een paar mooie exemplaren meenemen. Er staan ook bbq’s gemaakt van olievaten, een smoker, een rookoven, een pizzaoven en een Weber in een ton.

“We streven naar perfectie. Super mals vlees en dan optimaal van smaak. Daarvoor zijn er diverse technieken zoals cavemanstyle (snel en heet) en low and slow. Dit laatste is wat wij persoonlijk veel doen. Een stuk zgn. werkvlees van 2 kilo ligt bij ons zo 8 tot 12 uur op de bbq. We bouwen heel langzaam de temperatuur op tot de juiste kerntemperatuur en dan gaat het er direct af. Dit is een heel relaxte manier van barbecueën, want je doet niet meer dan af en toe even de temperatuur controleren en zo nodig het vuur bijstellen. Als je dat vlees proeft, wil je nooit meer anders!”, zegt Annemarie enthousiast.

Bekijk hier wat foto’s van de BBQ-meeting.

bbq1

bbq2

bbq3

bbq4

bbq5

bbq6

bbq7

 

BBQ happening