AZ-HHC drieluik (2): de wedstrijd

4 februari 2016 Evenementen

AZ-HHC drieluik (2): de met zoveel ere, maar ook wel wat jammerlijk verloren wedstrijd. Een terugblik uit het AFAS stadion.

Hieronder volgt het persbericht van HHC over de wedstrijd.

‘HHC Hardenberg heeft in Alkmaar met 1-0 verloren van AZ. De Hardenbergers keken al vroeg tegen een achterstand aan, maar de Topklasser liet de eredivisionist niet verder uitlopen. AZ opende sterk en zette HHC Hardenberg direct onder druk. Dat leverde na bijna tien minuten spelen een doelpunt op. Een voorzet vanaf rechts kwam op het hoofd van topschutter Vincent Janssen die de bal, al vallend, achter doelman Sander Danes kopte. Even leek het een makkelijke avond te gaan worden voor de ploeg van John van den Brom, maar het werd allesbehalve dat. Na nog een aantal kleine mogelijkheden voor de Alkmaarse ploeg kwam HHC Hardenberg steeds beter in de wedstrijd. Vlak voor rust kregen de Hardenbergers een grote mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een indraaiende vrije trap van Glenn Kobussen belandde op het hoofd van Jan Hooiveld, die de bal niet goed genoeg kon sturen en zijn inzet over zag gaan. Scheidsrechter Pol van Boekel floot voor de rust.

De tweede helft leverde direct een mogelijkheid op voor AZ, maar doelman Danes bokste de bal goed weg voor er gevaar ontstond. HHC Hardenberg kreeg na rust meer tijd en ruimte. Dat leverde een schot op van Hooiveld, dat ruim naast het doel van Sergio Rochet verdween. AZ werd na de pauze nauwelijks gevaarlijk, maar na ruim een uur spelen maakte Vincent Janssen bijna zijn tweede treffer van de avond. Hij kapte goed naar binnen, wipte de bal over Danes heen, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Hamid Zarbaf. Een kwartier voor tijd leek de beslissing te vallen, maar een inzet van Ben Rienstra ging over het doel van Danes. HHC Hardenberg bleef het proberen en kreeg, vlak voor tijd, nog een grote kans op de gelijkmaker. Een voorzet van Mark Veldmate kwam terecht bij de mee opgekomen Thomas Bakker. Die had net te veel tijd nodig en zag zijn schot door geblokt worden door Ron Vlaar. Ook de drie minuten extra tijd konden HHC Hardenberg niet meer helpen aan een nieuwe bekerstunt. Van Boekel floot voor het einde van de wedstrijd. HHC Hardenberg en haar supporters kunnen terugkijken op een geweldig bekerseizoen en een onvergetelijke avond in Alkmaar. Tekst HHC/Marco Fennema.

wedstrijd 41

wedstrijd 1

wedstrijd 40

wedstrijd 39

wedstrijd 38

wedstrijd 2

wedstrijd 4

wedstrijd 3

wedstrijd 5

wedstrijd 34

wedstrijd 33

wedstrijd 32

wedstrijd 31

wedstrijd 30

wedstrijd 29

wedstrijd 28

wedstrijd 27

wedstrijd 26

wedstrijd 25

wedstrijd 24

wedstrijd 23

wedstrijd 22

wedstrijd 20

wedstrijd 19

wedstrijd 18a

wedstrijd 18

wedstrijd 16

wedstrijd 15

wedstrijd 14

wedstrijd 13

wedstrijd 12

wedstrijd 11

wedstrijd 10

wedstrijd 9

wedstrijd 8

wedstrijd 7

wedstrijd 6

wedstrijd 35

naafloop 2

wedstrijd 37