ArtCrew kunst ook in het gemeentehuis

ArtCrew kunst ook in het gemeentehuis van Hardenberg. 

De ArtCrew, onderdeel van de Baalderborg groep, is een inspirerende en creatieve werkplek , midden in de samenleving, voor mensen  met een beperking die onder begeleiding hun talenten ontwikkelen, ontwerpen, kunstzinnige producten maken voor toegepaste kunst, exposeren en verkopen. Zij worden hierdoor gestimuleerd  hun aanleg en gevoel te ontwikkelen vanuit de eigen kracht. Het atelier en de galerie op het Wilhelminaplen zijn laagdrempelig en toegankelijk voor bezoekers. Voor de deelnemers  is het een manier om te laten zien hoe zij op hun eigen unieke wijze de wereld zien en delen met de omgeving.

De ArtCrew is niet specifiek gericht op arbeidsmatige activiteit op het gebied van kunst of toegepaste kunst. De kunstzinnige activiteit is een uitstekend middel, om begeleiding te bieden die gericht is op zelfredzaamheid en goed menselijk functioneren. De zorgvuldige begeleiding biedt cliënten  de gelegenheid om in een veilige omgeving de mogelijkheden die in hen aanwezig zijn optimaal te benutten.  Kunstbeoefening maakt mensen blij.  Men leert een ander gebied van zichzelf kennen. Kunstbeoefening is het ontwikkelen van talenten. De cliënt  krijgt vertrouwen in eigen kunnen, wat weer een positieve invloed heeft op het welbevinden. Men krijgt de kans zichzelf ook op andere gebieden verder te ontplooien en eventueel beter te functioneren binnen bijv. arbeidsmatig werk of in het ontwikkelen van toegepaste kunst of productontwerp en -ontwikkeling/vervaardiging.

Belangrijk voor veel deelnemers van het kunstatelier is de mogelijkheid tot het parttime werken binnen de ArtCrew. De afwisseling van werken in het atelier  naast het  werken binnen een van de andere vormen van dagactiviteiten is voor veel cliënten essentieel om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven en om te doen wat bij hen past. Het geeft hen de juiste mate van afwisseling in  inspanning en ontspanning en de mogelijkheid om hun artistieke kant te ontwikkelen. Naast de reguliere werkomgeving binnen een activiteiten centrum  of elders  is de deelname aan een of meerdere dagdelen ArtCrew van aantoonbaar positieve invloed op het welbevinden van de cliënt.

Melissa wil op het Wilhelminaplein best wel even laten zien waartoe ze in staat is.

 

Ida vol trots bij een werk van haar.

Verschillende werken van ArtCrew zijn dus momenteel ook te zien in het gemeentehuis van Hardenberg.