Appartementen en woningen langs de Vecht in centrum Hardenberg

15 april 2017 Nieuws

Appartementen en woningen langs de Vecht in centrum Hardenberg.

 

Op de voormalige zwembadlocatie in het centrum van Hardenberg worden de komende jaren circa 90 woningen gebouwd. Het gaat om appartementencomplexen langs de Vecht en grondgebonden woningen tussen de Vecht en het centrum. Het voorontwerpbestemmingsplan dat de bouw van de woningen mogelijk maakt, ligt vanaf 12 april 2017 ter inzage. Vrijdagavond konden belangstellenden de plannen bekijken tijdens een inloopbijeenkomst in Theater de Voorveghter. En daar werd ontzettende veel gebruik van gemaakt.

In de afgelopen tien jaar heeft het centrum van Hardenberg een behoorlijke metamorfose ondergaan. De komende jaren zet de gemeente Hardenberg samen met ontwikkelende partners opnieuw belangrijke stappen richting een binnenstad waar het goed wonen, werken en winkelen is. Het gebied langs de Vecht aan de noordkant van de Jan Hendrik Prengerlaan is beschikbaar gekomen na de sloop van het voormalige zwembad De Marsch. Op deze locatie is vanuit het centrumplan voor Hardenberg woningbouw gepland. In totaal is er ruimte voor circa 90 woningen, verdeeld over meerdere complexen en grondgebonden woningen.

D&H ontwikkelt 40 appartementen en 35 woningen.
De gemeente Hardenberg heeft onlangs overeenstemming bereikt met ontwikkelaar D&H uit Zwolle. D&H koopt de grond van de gemeente Hardenberg en gaat in het gebied langs de Vecht twee appartementencomplexen bouwen. Ieder appartementencomplex bestaat uit circa 20 appartementen met zicht op de Vecht. Bij de appartementencomplexen worden parkeerplaatsen voor de bewoners aangelegd.

In het achterliggende gebied tussen de nieuwe appartementencomplexen en de Jan Hendrik Prengerlaan, ontwikkelt D&H 35 stadwoningen die rond een binnenplein gesitueerd zijn. Een deel van de woningen krijgt een parkeerplaats op eigen terrein. Daarnaast worden rond de woningen openbare parkeerplaatsen aangelegd. Wethouder Douwe Prinsse van de gemeente Hardenberg en vertegenwoordigers van D&H Ontwikkeling hebben de ontwikkelovereenkomst op 6 april ondertekend. D&H gaat de plannen nu verder uitwerken.

Wonen aan de Vecht.
Daarnaast ontwikkelt D&H in het kader van ‘wonen aan de Vecht’ twee appartementencomplexen in de wijk Marsch Kruserbrink. Deze appartementencomplexen liggen naast de voormalige zwembadlocatie. Dit project is een vervolg op de reeds gerealiseerde woningen tussen de Voermanstraat en de Blauwververstraat. Ieder appartementencomplex bestaat uit ca. 15 appartementen. De verkoop gaat binnenkort van start.

Appartementencomplex De Marsch.
Op het perceel aan de oostkant van de Vechtvoorde (fietspad vanaf Amaliabrug) heeft een aantal particulieren het initiatief genomen (collectief particulier opdrachtgeverschap/CPO) voor het ontwikkelen van appartementencomplex De Marsch. Het appartementencomplex is ontworpen door Hamhuis Architecten. Het complex bestaat uit 16 appartementen met zicht op de Vecht en een inpandige parkeergarage. Rond het complex worden openbare parkeerplaatsen aangelegd. Op deze locatie staat nu het gebouw van de Kanovereniging. Als gevolg van deze ontwikkeling is de gemeente constructief in overleg met de Kanovereniging over een nieuwe locatie voor het verenigingsgebouw.