‘Als Marieke danst…..’: Een boek van Henk van Duuren

29 september 2016 Nieuws

‘Als Marieke danst…..’: Een boek van Henk van Duuren

Tijdens een training op zaterdag ochtend, eind 2005, liep Henk van Duuren naast Herman Weening, clubgenoot bij AV Spurt’88 en redacteur van Hardloopnieuws. Weening vertelde enthousiast over zijn website, maar betreurde het dat zijn columnist er mee gestopt was. Voorzichtig merkte Henk van Duuren op dat hij af en toe een verhaal schreef, hoofdzakelijk jeugdherinneringen of een verhaaltje voor zichzelf. “Stuur me er maar een paar. Ik kijk wel of ik er iets mee kan!” was het voorstel. Enkele artikelen werden aangeleverd en de volgende dag al stond de eerste column, ‘Wind
mee….wind tegen’, op Hardloopnieuws. Vele verhalen volgden en een selectie daaruit vormt de inhoud van dit boek, een samensmelting van twee passies: hardlopen en schrijven.

In “Als Marieke danst…” staan serieuze, luchtige, ontroerende, humoristisch en hilarische verhalen. Meningen, belevingen en ontmoetingen wisselen elkaar af. Henk van Duuren, loper en trainer bij de Hardenbergse Atletiekvereniging Spurt’88, belicht in deze bundel het hardlopen op zijn geheel eigen wijze.

De leuke presentatie van het boek was voorafgaand aan de jaarlijkse ledenvergadering in het clubhuis van AV Spurt ’88. Uit de duisternis van de atletiekbaan zagen de leden vanaf het bordes een achttal lopers met fakkels verschijnen die de titel van het boek onthulden, gevolgd door de’ dans van Marieke’. Daarna was het de schrijver zelf die een toelichting gaf en diverse personen in de schijnwerpers zette voor hun spontane medewerking aan het tot stand komen van ‘Als Marieke danst’.

‘Als Marieke danst…..’ (156 pagina’s, ISBN: 9789463184441) is gepubliceerd via het self publishingplatform Mijnbestseller.nl. Het boek is onder andere te koop bij www.mijnbestseller.nl. Prijs: €14,56.

AlsMariekedanst lancering 1

AlsMariekedanst lancering 7

AlsMariekedanst lancering 5

AlsMariekedanst lancering 14

AlsMariekedanst lancering 9

AlsMariekedanst lancering 3

AlsMariekedanst lancering 2

AlsMariekedanst lancering 10