Veel activiteiten dansschool Erik en Nationale Dansweek

2 september 2016 Nieuws

NATIONALE DANSWEEK

De Nationale Dansweek is een landelijke campagne om een week lang alle stijlen van dansen te promoten. In de week van 3 t/m 10 september staat elke dag een andere dansstijl centraal. De inmiddels 27 jaar bestaande Dansschool Erik doet ook deze vierde editie mee met diverse workshops, activiteiten en demonstraties. Nagenoeg alle activiteiten in deze dansweek zijn geheel gratis toegankelijk en vinden allemaal plaats bij Dansschool Erik aan de Zwingel 2 te Hardenberg. Wel wordt er aan alle deelnemers en bezoekers een vrij gift gevraagd voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Zaterdag 3 September

Let’s Dance, openlucht dansspektakel op de Markt in Hardenberg tussen 13.30 en 19.00 uur.

Maandag 5 September

Workshop HipHop/Streetdance voor volwassenen van 20.40 tot 21.30  uur

Dinsdag 6 September

Workshop Latin Solo, hét latin american dansprogramma waarbij geen danspartner is vereist van 19.10 tot 20.10 uur.

Woensdag 7 September

We beginnen met een heuse kinderdans- en feest middag! Van 14.00 tot 16.00 uur voor alle kids van 3 t/m 8 jaar!  Een topmiddag met veel muziek, dansjes, lichtshow, spelletjes én een mega springkussen van Aktiefun

In de avonduren kan je vrijblijvend deelnemen aan een unieke kennismakingstraining van zowel het gehele LesMills groepsfitness programma én het hardloop/wandelaanbod van de Vechtdallopers (o.l.v. Adri Deemter). Deze Bootcamp-training is niet alleen bedoeld voor ervaren sporters, maar vooral ook voor nieuwkomers die van het ruime bewegingsaanbod willen ‘proeven’. E.e.a. vindt plaats op het activiteitenterrein van recreatiegebied De Oldemeijer. Aanvang 18.40 uur.

Donderdag 8 September

Maak vrijblijvend kennis met deze nieuwste dansrage voor ouders/verzorgers die graag met hun baby of jonge peuter in de draagdoek of-zak willen dansen. Een geheel nieuw dansconcept dat niet op fitness is gebaseerd maar puur op (stijl-)dansen. Ballroom, Latin American en zelfs Salsa zijn de onderdelen van deze bijzondere en vooral gezellige danslessen. Van 10.00 tot 11.00 uur.

Later op de dag valt Ladies High Heel Class te ontdekken. Dit is een uiterst vrouwelijke dansvorm op hakken. Denk aan typisch “Beyoncé” en “Britney” vrouwelijk. En qua hakken: van enorme stiletto hakken tot enkellaarsjes met blokhak, van pumps tot sleehak, waar jij je maar goed bij voelt en goed op kunt bewegen!
Voor wie en welke leeftijd?  Dat is juist het mooie!! Iedereen die denkt ‘dat lijkt me wel wat’ is welkom!  Trek de stoute (hak)schoenen aan en kom het ook proberen!! P.s.: Kun je niet eens op hakken lopen… laat staan dansen, maar je vind de dansstijl wel gaaf dan ben je ook zonder hakken van harte welkom! Aanvang 20.15 uur.

Zaterdag 10 September

We beginnen met een meer dan boeiende lecture in de Latin American dans discipline. Leer alle fijne kneepjes en details van dé vakvrouw op dit gebied: Wendy Kroeze, o.a. 10-voudig Nederlands Kampioen Latin Professionals, meervoudig finalist 10-dans tijdens diverse EK en WK, Kampioen Latin professionals diverse internationale toernooien en deelnemer aan wereldtour dansshow ‘Burn the Floor’. Deze 1,5 uur durende lecture begint om 17.00 uur.

Aansluitend bestaat er de mogelijkheid tot een té gekke workshop HipHop/Streetdance. In 1,5 uur leer je de meest gave choreo van niemand minder dan Babs Ponne! Zij is met haar teams 5-voudig Nederlands Kampioen, 3e op de WK in 2015, 2e op de WK in 2016 en gaat met grote regelmaat naar New York en Los Angeles om zichzelf van de nieuwste trends en ontwikkeling op de hoogte te laten brengen. Deze unieke en éénmalige mogelijkheid wil je niet missen! Aanvang 19.00 uur.

Ter afsluiting kan je kennismaken met de meest meest artistieke dansvorm welke we binnen de dansschool aanbieden, Moderne dans. Deze vorm kent geen enkele beperking en is derhalve de dansstijl met het meest vrije gevoel op de meest intense muziek. De ongekende mogelijkheden worden je bijgebracht door Sharon Veltink. Zij is ‘runner-up’ finalist NK Performing Arts 2016 in zowel de modern alsook de jazz categorie. Haal het beste uit jezelf met deze indrukwekkende workshop. Aanvang 20.30 uur.

foto’s dansschool Erik

IMG_1745 (Custom)

IMG_1743 (Custom)