Acht taalcoaches geinstalleerd en van start in De Baron

15 april 2017 Nieuws

Acht taalcoaches geïnstalleerd en van start in De Baron. Word je ook taalcoach?

Donderdag 13 april hebben 8 vrijwilligers hun certificaat ontvangen; twee van hen konden helaas niet aanwezig zijn. Na 4 dagdelen de training te hebben gevolgd tot taalcoach zijn ze nu gecertificeerd! Dat werd gevierd met een hapje en een drankje in De Baron te Dedemsvaart. Taalambassadeur Roelof Prins, die zelf laaggeletterd was, heeft iets vertelde iets over de schaamte die mensen voelen wanneer ze laaggeletterd zijn. Ze zullen niet snel zelf naar een Taalpunt komen om zich daar in te schrijven voor een taalcursus. Daarom spelen vrienden, familie en instanties hierbij een belangrijke rol. In overleg met de laaggeletterde kunnen zij hem/haar opgeven bij een Taalpunt in de plaatselijke bibliotheek. In Hardenberg en Dedemsvaart zit een professionele docent die bij de mensen thuis kan komen voor een intakegesprek.

Daarnaast kan Taalpunt heel goed nieuwe taalcoaches gebruiken. Vooral in Dedemsvaart is de wachtlijst, van mensen die graag een coach willen, groot. Lijkt het u dus fijn om iets voor Nederlandse en anderstalige mensen te kunnen betekenen, stuur dan een bericht naar taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl. Dit geldt ook voor mensen die iemand willen opgeven voor begeleiding van een taalcoach. U bent van harte welkom bij Het Taalpunt bij u in de buurt!

Het was de hiervoor al genoemde Roelof Prins, die samen met Hanneke Ardesch, taalpuntdocent regio Hardenberg/Dedemsvaart/Dalfsen, de zes vrijwilligers huldigden door hen een roos te geven en het behaalde certificaat. Dat waren uit Hardenberg Karin van Beugen, Aad van der Schenk (niet op de groepsfoto) en Gretha Bakker, uit Dedemsvaart Ada Wiersma, Joke Prinsen en Marietje Wehkamp, uit Balkbrug Koos Elzinga (niet op de foto) en uit Slagharen Rudolf Snoeijer.

De taalpunten bevinden zich in de bibliotheken van:

Dalfsen: Trefkoele+, Ruigedoornstraat 110, 7721 BR Dalfsen.

Hardenberg: LOC+, Parkweg 1, 7772 XP Hardenberg.

Dedemsvaart: De Baron, Julianastraat 54, 7701 GM Dedemsvaart