Verkoop vlees van Lakenvelders groot succes

3 maart 2016 Nieuws

Merk Landgoed Vilsteren kans voor ondernemers.

Landgoed Vilsteren werkt samen met pachters van het landgoed en andere partners aan de ontwikkeling van een eigen merk gevuld met producten van het landgoed. Door de producten onder het landgoedmerk in de markt te zetten ontstaan er kansen voor een toekomstbestendig landbouw op het landgoed. Door het kleinschalige landschap en de omvang van het landgoed zijn de grenzen van bedrijfsuitbreiding bij de landbouw zo goed als bereikt. Regionale voedselproductie en het lanceren van een eigen merk bleek een oplossing voor een bestendige toekomst van de landbouw op het landgoed. En er is voldoende draagvlak onder de ondernemers als toekomstige dragers van het merk. Bovendien bleek uit marktonderzoek dat het merk landgoed Vilsteren een haalbare onderneming is. Het is Liesbeth Cremers, mede-eigenares Landgoed Vilsteren BV, die op inspirerende wijze aan de basis staat van dit project met de missie: ‘Met het in de markt zetten van een succesvol landgoedmerk trachten een verdiencapaciteit te creëren voor de landbouw op het Landgoed Vilsteren, waardoor de landbouw, en daarmee het landgoed zich toekomstbestendig kan blijven ontwikkelen.’ Een van die landbouwproducten is het vlees van Lakenvelder koeien.

Verkoop vlees van Lakenvelders, een Vechtdalproduct, groot succes.

Een van die ondernemers is Bennie Hulsman die op het landgoed zo’n 40 Lakenvelder houdt. Een Lakenvelder is een oud runderras met erg lekker vlees (zie Lakenvelder). Deel uitmakend van die merkontwikkeling van het landgoed  wordt in een samenwerking tussen veehouder Bennie Hulsman en een plaatselijke slager en het landgoed Lakenveldervlees verkocht. De Lakenvelder is geweid op zeer extensief beheerde gronden van Landgoed Vilsteren in het Vechtdal en wordt in de regio ambachtelijk geslacht. Die verkoop van het lakenvelder vlees is een groot succes. Het vlees wordt verkocht in dozen van 5 of 10 kilo. Het vlees zit diepgevroren en vacuüm verpakt in porties voor twee personen. In elke doos zit een mix van diverse onderdelen van de Lakenvelder, zoals riblappen, sukade lappen, biefstuk, entrecote, worst, gehakt, hamburgers e.d.. Het vlees wordt alleen per doos verkocht. De slacht van een Lakenvelder levert ongeveer 20 dozen op. Het gaat hier niet om een massaproduct, er wordt slechts af en toe een Lakenvelder geslacht dus het vlees is beperkt beschikbaar. Zodra er genoeg bestellingen zijn wordt er telkens weer een lakenvelder geslacht. De pakketten zijn dan ca. een week later beschikbaar. Meer informatie over het vlees vindt u hieronder. Indien u een doos wilt kopen kunt u dit aangeven door een mailtje te sturen naar mailadres.benniehulsman@live.nl. U krijgt dan, zodra er weer een Lakenvelder geslacht wordt, bericht waar en wanneer u de doos kunt halen.

Door het succes overweegt Bennie Hulsman om de Lakenvelder stapel geleidelijk uit te breiden naar zo’n 70 tot 80 koeien.

 

lakenvelders 7

lakenvelders 5

lakenvelders 4

lakenvelders 3

lakenvelders 6

lakenvelders 2

lakenvelders 1

lakenvelders 9

lakenvelders 8