HHC Hardenberg verspeelt dure punten

21 februari 2016 Nieuws

HHC Hardenberg verspeelt dure punten tegen Excelsior Maassluis.

HHC Hardenberg heeft op de eigen ‘Boshoek’ drie belangrijke punten verspeelt tegen Excelsior Maassluis. De ploeg van Marcel Groninger kwam nog wel op voorsprong, maar zag deze omgebogen worden in een 1-2 verlies.

Eerste helft. HHC Hardenberg begon niet goed aan de wedstrijd. Dat resulteerde in een grote mogelijkheid voor Excelsior Maassluis. Vincent van den Berg kreeg de bal op randje zestien voor de voeten, maar hij schoot naast. De Hardenbergers waren gewaarschuwd. HHC Hardenberg, dat nog weinig had laten zien, liet na ruim tien minuten van zich spreken. Een uitstekende vrije trap van Dennis Krohne kwam via de onderkant van de lat terecht bij Rob van der Leij, die de bal in het doel werkte. 1-0. De ploeg van Groninger kwam iets beter in de wedstrijd en zag Glenn Kobussen bijna het tweede doelpunt maken. Zijn inzet werd gepakt door doelman Jean Paul van Leeuwen. De Hardenbergers gaven weinig weg, maar hadden moeite om zich voetballend door de stugge en fysiek sterke verdediging van ‘de Tricolores’ te worstelen. Net toen HHC Hardenberg met een voorsprong de rust in dacht te gaan, ontsnapte de snelle Ahmad Mendes Moreira aan de verdediging van de oranjehemden. Na een goede actie schoof hij de bal in de verre hoek. 1-1. Scheidsrechter Derya Serik floot voor de rust.

Tweede helft. Net na rust kreeg HHC Hardenberg een goede mogelijkheid. Krohne verlengde een corner van Kobussen, maar de bal ging net voorlangs. Beide teams kwamen er voetballend wat beter uit. Er was bijna een uur gespeeld of Excelsior Maassluis kwam zelfs op voorsprong. Na slecht (uit)verdedigen van HHC Hardenberg was het weer Mendes Moreira die ervan doorging. Opnieuw vond hij de verre hoek en liet Sander Danes kansloos. 1-2. Enkele minuten later kwam wederom Mendes Moreira door de verdediging stormen. Hij was een ware plaag voor de verdediging van HHC Hardenberg, maar hij zag zijn inzet op de paal terechtkomen. Met nog zo’n twintig minuten te spelen drongen de oranjehemden steeds meer aan. Een goede vrije trap van Kobussen kwam op het hoofd van Rob van der Leij, die de bal niet genoeg richting kon geven.  Scheidsrechter Serik gaf vijf minuten extra tijd. HHC Hardenberg bleef vechten voor een punt en zag Ashwin Manuhutu bijna gelijkmaken. Een goede voorzet van André Piljic werd door hem over gekopt. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Koos Werkman nog bijna raak, maar het mocht niet meer baten.
Tekst: Marco Fennema HHC Hardenberg