Sander Bosma voorleeskampioen

18 februari 2016 Evenementen

De Bibliotheek finale voorleeswedstrijd voor brugklassers Read2Me! Dat was het geval op 18 februari toen drie juryleden, drie voorlezers en hun publiek zich verzamelden in de bibliotheek in Hardenberg. Iris Slotman van De Zeven Linden uit Dedemsvaart beet het spits af. Met hoorbaar plezier las ze een stukje voor uit Boombrand, een boek geschreven door Piet van der Waal. Vorig jaar was ze voorleeskampioen van de basisschoolwedstrijd in Ommen en ook dit jaar wist ze het publiek te boeien met haar heldere stem en een verrassend fragment. Als tweede mocht Noa Westerveld van het Vechtdal College uit Hardenberg voorlezen. Ze koos voor haar lievelingsboek, De Hongerspelen van Suzanne Collins. Een spannend fragment, wat ze beeldend wist over te dragen aan de luisteraars. Met kippenvel werd er naar haar geluisterd. Sander Bosma van het Greijdanus uit Hardenberg las voor uit het boek Spijt van Carry Slee. Hij gebruikte zijn stem heel mooi, praatte zachter als het heel spannend werd en zorgde er zo voor dat zijn toehoorders op het puntje van hun stoel gingen zitten.

De jury, bestaande uit Marjolein Brunink, Anton Guiljam en Michel Oskam hadden na een moeilijk kwartier hun keuze bepaald. Sander Bosma werd de Read2me voorleeskampioen van Hardenberg. Opvallend is dat hij in groep 7 en 8 ook al voorleeskampioen van de Voorleeswedstrijd van de basisscholen in Hardenberg is geworden.

We wensen Sander veel succes bij de provinciale finale zal plaatsvinden op zaterdagochtend 2 april 2016 bij CODA in Apeldoorn. Misschien treedt hij in de voetsporen van Lieke Star (ook van het Greijdanus) die vorig jaar na de bibliotheekronde in Hardenberg ook provinciaal winnaar werd en uiteindelijk Read2me Voorleeskampioen van Nederland is geworden.

read2me

read2me 1

read2me 2

read2me 4

read2me 5

read2me 6

read2me 7