SamenLoop voor Hoop: indrukwekkende kaarsenceremonie

24 uur wandelen voor kankeronderzoek in het Kruserbrinkpark.

SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Beleven, meeleven en doorleven; daar staat SamenLoop voor Hoop voor. Daar omheen is een een bijzonder programma samengesteld. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers, zo in Hardenberg in het Kruserbrinkpark. Altijd komen 3 vaste ceremonies terug:

  • De Openingsronde met survivors

Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours.

  • De Kaarsenceremonie

’s Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen. Bekijk de indrukwekkende beelden van gisteravond rond de klok van 11 uur!

  • De Slotceremonie

Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

SamenLoop voor Hoop wordt het hele jaar door georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland en is de Nederlandse versie van het Amerikaanse Relay for Life. Met ruim 4.800 edities per jaar is Relay for Life het grootste inzamelingsevenement voor kankerbestrijding ter wereld.