20 Energiecoaches aan de slag; certificaten uitgereikt

9 februari 2017 Nieuws

20 Energiecoaches aan de slag; certificaten uitgereikt.

In het najaar van 2016 is gestart met het werven en opleiden van bijna 20 vrijwilligers tot Energiecoach. De coaches worden ingezet om energiebesparend gedrag bij inwoners te stimuleren en de energierekening te verlagen. Voor veel mensen zijn de energielasten ten opzichte van de totale woonlasten en het inkomen erg hoog. Door mensen bewust te maken van de invloed van het eigen gedrag op het energieverbruik en handvatten te geven hoe ze dit kunnen beïnvloeden, valt namelijk veel te besparen.  De coaches helpen inwoners hierbij.

Vandaag werd het project Energiecoaches officieel in gang gezet. Dat gebeurde in de Gashouder in Dedemsvaart. Na een welkom door de wethouders van de gemeenten Ommen en Hardenberg, Hans ter Keurst en René de Vent, werd het logo Energie Coach onthuld en werden de certificaten getekend en aan de aanwezige vrijwilligers uitgereikt. 

Brede samenwerking.

Voor het project Energiecoaches werken de gemeenten Ommen en Hardenberg samen met woningbouwcorporaties De Veste en Beter Wonen en Stichting De Stuw. De aanpak is gericht op zowel huur- als koopwoningen. 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone