175 Jaar! Feestelijkheden Slagharen van start

12 juni 2017 Evenementen

175 Jaar! Feestelijkheden Slagharen van start.

‘Slaghare(naar) de toekomst’. Dat is het thema van de feestweek die zaterdag van start gegaan is. Een feestweek boordevol activiteiten en feestelijkheden, ook al omdat er sprake is van een trio festijn. Want ook de katholieke kerk en de openbare basisschool De Regenboog vieren hetzelfde jubileum.

Burgemeester Peter Snijders  kwam op het feestelijk versierde Kerkplein met veel feestelijk uitgedoste toeschouwers de opening verrichten door na een toespraak de onthulling van een gedenkplaat te doen.  Kort daarna was er nog een taak voor hem weggelegd. En luidde hij de bel voor de start van de zomerpardade. Het feest was begonnen.

Gisteren was het direct al weer een bijzondere dag. Na  een kerkdienst werd in de afgezette Herenstraat om 13 uur genoten van de Jumbo van der Schouw lunch. Zo’n 1100 Slagharenaren maakten er een gezellig onder ons van. Alsof dat die dag nog niet genoeg was, was er direct daarna de Obstakelslag door het hele dorp en  een fietspuzzeltocht. Het gaat in dit bericht wat te ver om alle activiteiten die daarna volgden en gedurende de hele week hier op te noemen. Raadpleeg daarvoor hier het goed gevulde programmaboekje. 

Robert Spijker gaf (met dank) al snel na de zomerparade de uitslag door van de prijswinnaars van de Zomerparade. Het proficiat was er voor 

> Deelnemers tot 15 jaar: 1e – TRS boeren.
>> Deelnemers boven de 15 jaar: 1e – Thalita
>> Wagens: 3e – Moeshoekweg (Toekoms Moezen), 2e  – Staarmansweg (Vliegtuig) en 1e  – Dokter Willemslaan / De Riede (Dr Tinselboer).