14e Gramsberger Classic TT van Eveno Racing

20 juni 2016 Evenementen

Op zaterdag 18 juni a.s. organiseerde Eveno Racing Gramsbergen, in samenwerking met de motorclub Gramsbergen en het Classic Racing Team voor de  14e maal de “Gramsberger Classic TT”. Voorafgaand werd op vrijdagavond 17 juni in Gramsbergen, evenals afgelopen jaren, nabij café Bolte,  de technische keuring van de motoren gehouden. Net als indertijd in Assen reden de deelnemende motoren op unieke wijze onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Anerveen naar de plaats van keuring en weer terug. Bij deze keuring tussen 18.30 uur en 20.00 uur waren een aantal  bijzondere racemotoren te zien en te horen: Honda, BMW, Yamaha, Ducati, MV Agusta, etc. Een must voor de liefhebber! Daarna was er op vrijdagavond in de tent op het rennerskwartier nog een gezellige avond.

Zaterdag racedag

De trainingen begonnen op zaterdagmorgen om 10.00 uur en om 12:30 uur was de officiële opening. Er werden demo-races verreden in de 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, zijspannen en oldtimerklasse. En er was een zogenaamde Classic parade met bijzondere motoren en bekende namen van weleer. Evenals vorige jaren was dankzij de sponsoren van Eveno Racing de toegang gratis voor die prachtige dag motorsport in Gramsbergen.

Doelstelling Eveno Racing

Eveno Racing zet zich in om jonge talentvolle wegracecoureurs financieel te ondersteunen en organiseert hiervoor o.a. de Gramsberger Classic TT. In 2016 ondersteunt Eveno Racing de 16 jarige Walid Soppe uit Coevorden en de 14 jarige Sander Kroeze uit Mussel.

Bekijk sfeerbeelden uit het rennerskwartier, voorafgaand aan de start en van de races.

classicTT 1

classicTT 2

classicTT 3

classicTT 4

classicTT 5

classicTT 6

classicTT 7

classicTT 8

classicTT 9

classicTT 10

classicTT 11

classicTT 12