100.000e aanmelding Burgernet Overijssel uit Bergentheim

Al 100.000 inwoners van Overijssel hebben zich aangemeld voor Burgernet. Mevrouw Pouwels uit Bergentheim meldde zich als 100.000e deelnemer in Overijssel aan. Burgemeester Peter Snijders en teamchef Freek Lans van politie Vechtdal zijn blij met iedere aanmelding omdat de gemeente Hardenberg hierdoor nog veiliger wordt. Beiden kwamen haar persoonlijk bedanken voor haar aanmelding en bijdrage aan een veiliger Hardenberg. Tevens waren er gelukwensen van een vertegenwoordiger van de landelijke organisatie van Burgernet.

Ruim anderhalf miljoen Nederlanders hebben zich de afgelopen jaren bij Burgernet aangemeld om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in de eigen woon- en werkomgeving. Samen vormen ze extra ogen en oren van de politie bij het bestrijden van criminaliteit en het terugvinden van vermiste personen. Per maand zijn er landelijk inmiddels bijna 700 Burgernetacties en enkele tientallen positieve resultaten. Sinds deze maand is Burgernet in alle 390 Nederlandse gemeenten operationeel. De gemeente Hardenberg is al sinds november 2012 een Burgernetgemeente. Ruim 8.000 inwoners van de gemeente Hardenberg hebben zich sindsdien aangemeld voor Burgernet.

Ook in de gemeente Hardenberg zijn er meerdere Burgernetacties geweest. Het laatste half jaar is Burgernet 8 keer ingezet , waarvan 5 keer met een positief resultaat. Zo werd eind oktober 2015 een verdachte van een roofoverval in Bergentheim mede dankzij de inzet van Burgernet door de politie in de kraag gegrepen.

Aanmelden

Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners, werknemers en ondernemers in een bepaalde buurt. De politie vraagt deelnemers via sms of een gesproken bericht te helpen bij een zoekactie in die buurt. Burgernetdeelnemers met informatie kunnen rechtstreeks met de meldkamer bellen via het Burgernetnummer 0800-0011. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Aanmelden voor Burgernet kan snel en eenvoudig via www.burgernet.nl.

Burgernetapp en mail

Nieuw is de Burgernetapp die actieberichten doorgeeft voor de omgeving waar iemand zich op dat moment bevindt. Zo kunnen smartphonegebruikers altijd en overal helpen zoeken naar een verdachte of vermiste personen. De Burgernetapp is een extra functionaliteit. Iemand kan tegelijkertijd Burgernetdeelnemer zijn en gebruik maken van de app om ook buiten de eigen woon- of werkomgeving een bijdrage te leveren aan de veiligheid. De Burgernetapp is in de App-store of Play-store gratis te downloaden. Er worden geen locatiegegevens van Burgernetapp-gebruikers bijgehouden.

Daarnaast is in 2015 de Burgernetmail geïntroduceerd. Deze wordt verstuurd om deelnemers te attenderen op lokale veiligheidssituaties of roepen op om informatie door te geven over een incident in de buurt.

burgernet 1

burgernet 2

burgernet 3

burgernet 4

burgernet 5