HHC grijpt strohalm tegen degradatie: 1-0 winst op de Boshoek!

16 april 2017 Nieuws

HHC Hardenberg heeft in de strijd om degradatie zeer belangrijke punten gepakt tegen BVV Barendrecht. Op het eigen sportpark maakte aanvoerder Glenn Kobussen de enige treffer van de middag, 1-0.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel waarin voor de thuisploeg veel op het spel stond. Barendrecht had meer balbezit en HHC Hardenberg liet de bezoekers het spel maken. De thuisploeg zakte in en probeerde via de counter gevaar te stichtten. Dat spelbeeld draaide gaandeweg de eerste helft om. Barendrecht liet zich nu verder terug zakken en HHC Hardenberg kwam beter in de wedstrijd.

Na een halfuur spelen, waarin er weinig kansen en mogelijkheden voor beide ploegen waren geweest, kreeg Sargon Gouriye de bal, na een zwakke pass in de Barendrechtse defensie in zijn voeten gespeeld. Hij bediende de vrijstaande Glenn Kobussen op maat die zich niet bedacht en de bal op schitterende wijze achter doelman Marc Splunter pegelde.

Kort voor rust kreeg Mark Veldmate nog een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen. Rob van der Leij kopte een lange bal door, maar Veldmate kreeg de bal niet tussen de palen. Barendrecht stelde daar weinig gevaar tegenover, op een vrije trap van aanvoerder Joey Jongman na, die simpel werd gepakt door Sander Danes.

De bezoekers startten de tweede helft fel en dat leek de gelijkmaker op te leveren. Bas Mourits kopte uit een hoekschop hard op doel, maar Sander Danes redde uitstekend. Aan de andere kant was Veldmate gevaarlijk met een schot en kon Gouriye net niet zijn voet tegen de bal zetten na een afgeketst schot van Koos Werkman.

Twintig minuten voor het einde kreeg Richard Stolte een opgelegde mogelijkheid om voor een gelijke stand te zorgen, maar op wonderbaarlijke wijze werkte hij de bal naast, tot grote opluchting van de oranjehemden. Barendrecht drong nog wel aan, maar mistte de overtuiging om nog echt gevaar te stichtten. HHC Hardenberg streed voor de punten en gaf de voorsprong niet meer uit handen.